Wijblijven…. slank?

Op Sargasso is plaats voor gastbijdragen. Umar van Wijblijvenhier componeerde de volgende bijdrage.

Introductie

Als zoon van een immigrant krijg ik soms te horen van mensen, die mij en mijn ouders hier niet willen hebben, dat Nederland te vol is voor ons. Dat vind ik nou erg jammer, want ik heb al namaak-visa gestuurd naar mijn oma en 3 neven*. Maar om de jullie-nemen-te-veel-plek-in mensen en de er-is-genoeg-plek-voor-nog-meer mensen tegemoet te komen, heb ik met mijn prijzenswaardige creativiteit de oplossing voor dit probleem gevonden.

We moeten allemaal gewoon afvallen!

Als alle vrouwen nou even heel snel terugstappen naar max een maatje 40 en alle mannen naar max een maatje L is iedereen weer blij.

De perfecte samenleving!

Door mijn afslankmethode passen er meer mensen in een vliegtuig en in een trein, passen er meer mensen in de wachtruimte van de dokter of de sociale dienst, zullen de ziektekosten lager zijn en kan de verzorgingsstaat dus meer aan, kan er een tweede babyboom plaatsvinden (er passen meer mensen in een woning) en hebben de oudjes over twintig jaar dus een hoger pensioen, passen er meer leerlingen in een klaslokaal en dus is het lerarentekort minder groot, zullen de kleren minder groot zijn en hoeven de kinderen in India minder hard te werken om een kledingstuk te produceren voor de Hollanders, kunnen de auto’s kleiner worden en zo gaan ze dus minder olie zuipen wat weer goed is voor het milieu en de files, etc…

Moslimfobie?

Er zijn dan natuurlijk ook mensen die bang zijn dat er teveel moslims zullen zijn (wat het voor mij alleen maar gezelliger zou maken), maar ook voor deze mensen heb ik goed nieuws:
Mijn uitgekiende methode maakt het mogelijk dat er meer mensen in de moskeeën passen en er dus geen nieuwe meer gemaakt hoeven te worden en daarnaast zullen de burqa’s en djelebba’s minder groot worden en zullen ze dus minder opvallen.

Maar hoe dan?

Daar ben ik niet helemaal uit. Maar als de rugklachten overheersen na de sit-ups, de slim-fast potjes niet meer werken en je personal coach in het fitness centrum het zelfs heeft opgegeven, kunnen we natuurlijk altijd terugvallen op het “wondermiddeltje” Salugen.

Succes en graag gedaan!

* dat was een grap, Mevr Verdonk

 1. 1

  :-), wat leuk U hier te zien/lezen hr Umar, U doet U naam eer aan *neemt nog een Bratwurst ter plekke* ben 67 kilo dus ik pas wel in uw perfecte samenleving hoop ik.

 2. 2

  Persoonlijk heb ik geen probleem met wat vollere vrouwen en ik geloof dat met mij veel Noord-Afrikaanse en Turkse mannen er net zo over denken. Maar terecht stip je in je column de werkelijke problemen van dit kikkerlandje aan: onze gezondheidszorg, vergrijzing en hieruit voortvloeiende afzwakkende concurrentiepositie. Ik hoop dus dat “jullie” hier inderdaad (willen) blijven want zonder “jullie” zijn we nog verder van huis.

 3. 4

  Vergrijzing is een noodzakelijk kwaad naar mijn mening.. onze bevolking kan niet blijven groeien.. anders houden we bijvoorbeeld geen natuur meer over omdat alles volgebouwd moet worden met huizen en wegen.. Ik ben het dan ook eigenlijk wel eens met de club van 10 miljoen.

  Daarnaast ben ik het eens met de mensen die een restrictief toelatingsbeleid willen voeren. Dus beperkt mensen toelaten die een grote kans op werk hebben. Tot slot moet er ruimte blijven voor “echte” vluchtelingen..

 4. 6

  @HansR: Even de messen slijpen ;-). Kunt U verduidelijken wat U bedoelt met “onder de knie en Gaat vast wel lukken zo”. Wat ik begrijp van de tigste generatie allang niet nieuwkomers meer is dat telkenmale ge-emmer over intergratie/u bent goed op weg tamelijk en begrijpelijk uit den keel hangt.

  Wat vergrijzing aangaat, ik vind het niet perse een noodzaak dat de ruimte zo gevuld is met mensen. Geef mij maar wat meer *kuch* vroegah toen er slootjes waren met kikkers midden in de stad en je met een ouwe laken een tent kon maken aardappels poffen, onder de rokken kijken en de vogels enzo..back to nature, stapje terug.. mij best.

 5. 7

  @Larie
  Umar zet op luchtig cynische wijze de samenleving en zijn positie daarin neer. Hij doet dat op zijn eigen log – waarvan de titel WijBlijvenHier ook niet gespeend is van humor – ook. Ik merk dan luchtig cynisch op dat hij alles prima ziet en het gaat maken. Geen vieze ondertoon, een beetje in de toon van zijn eigen proza. Leuk geprobeerd maar werkt blijkbaar niet (bij jou). Stop die messen maar weer weg. Werkt bij mij toch niet echt.

  Hoe heeft Umar dit gezien?

 6. 11

  Minder verbindings-streepjes, scheelt een paar terra-bit…?

  @Larie, Het beeld dat minister Zalm voor ogen heeft voor de sociale onderklasse? U bent goed op weg! ; )

 7. 12

  Als we “nieuwe” en meer mensen moeten binnenhalen om de vergrijzing op te vangen, moeten we, als die mensen vergrijzen, opnieuw mensen binnenhalen. En reken maar uit, voor elke “bejaarde” heb je drie of vier werkenden nodig.. Gevolg is dus een “exponentieel” groeiende bevolking en een onleefbaar Nederland

  Ik zeg dus: de bevolking moet inkrimpen, iedereen moet de broekriem aanhalen en we vragen gezellig een “bijstandsuitkering” in Europa aan.. de nieuwe staten mogen dan voor ons betalen

 8. 13

  We kunnen het natuurlijk ook omdraaien.
  In plaats van meer mensen binnen te halen tegen de vergrijzing gaan we gewoon de bejaarden exporteren. Gedwongen emigreren naar landen met een warm klimaat en relatief weinig ouderen. Geef ze een zak geld mee. Land van aankomst ook gelukkig. Economie groeit daar snel. Problemen opgelost.

  Krijg ik nou een lintje?

 9. 15

  @HansR:”luchtig cynisch” die kende ik nog niet, waar zou U het plaatsen tussen: Sarcasme, spot, ironie en cynisme?

  @Sikbock: Wat eenvoudiger leven staat niet gelijk aan de broekriem aanhalen. Kan me wel vinden in uw redenatie btw.

  @RennieB: Ik kan U niet volgens vrees ik.

 10. 20

  Wat mij vaak opvalt aan legale immigranten en diens nakomelingen dat die vaak racistischer, xenofober zijn dan autochtonen. Je moet als Marokkaan eens met een neger/in proberen thuis te komen, of erger nog een niet-Moslim of homo, hetgeen bijna hetzelfde is natuurlijk. En ik weet niet of het ijverzucht is, maar er heersen buitengewoon harde anti-immigratie opvattingen onder allochtonen. Het is jammer dat de verdedigings-humor van Umar hier nog niet aan toe kwam.

 11. 22

  Off-topik maar wellicht ook niet. Vanavond heb ik eens de moeite genomen een film te bekijken die ik stiekempjes via de zweedse piraten heb getorrent, wat verdacht snel ging overigens tis een popie torrent.

  De film was “Triumpf des Willens 1935 van foute maar briljante Leni Riefenstahl” en ik ben er kapot van, zo lang geleden en zo dichtbij. Ik denk dat ik maar eens een kurk wat ruimte ga geven.

 12. 26

  Ik seed (nu 20 seeders)voor de rest van de nacht en morgen ook wellicht, maar de film stemt niet vrolijk mijn waarde. Had de film binnen in 3 uur (1,3 GB)

 13. 30

  Vooraleer ik naar bed ga, de post van Umar stemt mij vrolijk. De site “Wij blijven hier” ook. Ik bracht deze film even naar voren omdat ik, ex-Amsterdammer en Arabische cultuur liefhebber, om mij heen grootschalige bewegingen zie die wellicht een momentum hebben gekregen die onze samenleving terugwerpen in ….de film die ik noemde bijvoorbeeld.

 14. 39

  @ Larie: ik nam aan dat je de piratenbaai bedoelde.. helaas zitten daar niet meer dan 3 uploaders.. 2.8 kb p.s.. maar al het goede komt langzaam zal ik maar denken ;-)

 15. 42

  @ Larie # 15. het gevoel dat u omschrijft van kikkers etc. Dat is volgens mij het gevoel waar een ieder naar toe zal moeten volgens M. Zalm. Terug naar de jaren 50. Dubbele boterhammen etc.

 16. 43

  Wat dacht je hiervan:

  Een bejaardenkolonie in Marokko.
  – Voldoende goedkope arbeidskrachten daar. *
  – Meer tourisme voor de Marokkaanse kust in de vorm van bezoekende familie.
  – Betere wederzijdse integratie. (Op vakantie gaat men andere culturen grondig doorlichten, thuis distantieert men zich ervan.)

  Businessplan iemand???

  * = uit gemakzucht de demografie niet geverifieerd

 17. 51

  Sinds ik weet dat A.v.Duin een macfan is vind ik hem opeens heel aardig:)

  Long time ago woonde ik in een straat (Watergeussstraat, rotterdam) en mijn overbuurman’s zoon was de genoemde heer(we waren beiden jongen knapen). Ik heb in de rest van mijn bestaan nooit zo veel plezier gehad als tijdens zijn, bij de buur samenzijn- bijeenkomsten. Ik mag hem wel, goede inborst.