“Who will bell the cat?”

Quote du Jour“Who will bell the cat?”

De Amerikaanse siblingstrijd in het democratische Camp Red Blue is ongemeen interessant. Het is een verzuchting vanuit de wonderjaren na WO II om ofwel een vrouw of een zwarte als presidentskandidaat te zien. Beiden zijn niet mis ook, en ze overtreffen ruimschoots de huidige president (hoe heet die ook alweer?) in kunde en kennis. Een hoogdag voor de democratie in het algemeen en de Amerikaanse variant in het bijzonder. Waar er een maandje of wat geleden nog geopperd werd dat Gore nodig zou zijn om te ontmijnen, wordt de ronduit hartverscheurende keuze voor een democratisch Amerikaan vandaag makkelijker. “Who will bell the cat?” was de frase die gebruikt werd om de man aan te duiden die Nixon moest gaan vertellen op te krassen.

Als de WP dat vraagt van Hillary, dan mag je ervan uitgaan dat het zover is.

Wij daarentegen vragen het de 10.000 wijzen!

Tijd voor Poll Haenen:[poll=124]

 1. 4

  @Carlos: misschien, maar zelfs als Ohio en Texas naar haar toe gaan met max 10% verschil zet dat nog geen zoden aan de dijk voor Clinton. En zeker in Texas is de kans groot dat Obama wint. Zie ook de trend dat als Obama ergens actief campagne voert de voorsprong van Clinton in hoog tempo slinkt.

  Het is overigens te hopen dat Obama het goed doet op 4 maart, dan is er namelijk duidelijkheid en kan Clinton met goed fatsoen uitstappen.

 2. 5

  …i.c. Texas en Ohio Carlos. Die naar Clinton zullen gaan toch, vraag is met hoeveel verschil, het zal er in ieder geval om hangen. Misschien moet Clinton beloften/ concessies doen aan de olieboeren in Texas…

  ..en nog één keer huilen…nog één keer een meeslepend dramatische human interest story pats zo recht in de camera de snikkende huiskamers in…

 3. 7

  Clinton moet niet huilen, Clinton moet de kiezers aantonen dat haar gezondheidszorgverzekeringsplan wel werkt en dat van Obama niet.

 4. 10

  Ik denk dat Barack het wordt, ik wou dat Hillary het werd. Dit soort dingen wordt puur op de emotie beslist, en nu de MSM besloten hebben dat Hillary de vijand is, is het kat in het bakkie voor Barack.

  (Niet dat ik Hillary geweldig vind, integendeel, ze is een Republikein in schaapskleren, maar stel dat Barack president van een land met een dergelijk wapenarsenaal en de wil om het te gebruiken wordt: dan zit er voor de derde opeenvolgende ambstermijn een kleuter op de troon.)

  ((En de kans dat de Republikeinen de president gaan leveren, is een stuk kleiner geworden nu McCain daar de onbetwiste ‘frontrunner’ is, want de Evangelischen haten hem om de een of andere obscure reden.))

 5. 12

  McCain heeft nogal eens kritiek gehad op Bush. Hij was bijvoorbeeld tegen de belastingverlagingen en had kritiek op de aanpak in Irak. En hij neemt stelling tegen de invloed van lobbyisten en campagne-sponsors op de politiek. Dat maakt hem niet populair, of zelfs verdacht, in de uiterst conservatieve hoek. Vanwege de “wie niet (onvoorwaardelijk) voor ons is, is tegen ons” doctrine.