What’s in a bag?

Voila: De Freedom Bag, zodat iedere medereiziger kan zien dat je geen bommen bij je hebt. Het initiatief (en de bijbehorende naam) komt niet uit de V.S., maar van de regenachtige rots ten westen van ons.

Update: Overigens kunnen de makers van de doorzichtige rugzak nog wel eens in de problemen komen. Google vertelt ons dat de naam Freedom Bag al in gebruik is voor een ‘ Urinebeenzak met non-woven achterzijde, kruiskraantje en terugslagventiel’
Freedom Bag

  1. 2

    Vermoeiend wordt dat in de subway, geestelijk de inhoud van je medereizigers telkens inschatten. ‘Verdacht gewoon’ ziet deze rugzak eruit, zo zou een terrorist er ook een maken. Die kaart van London erin, dat is juist heel verdacht door zijn gewoonheid… en die gele stop op dat blauwe flesje? eigen fabrikaat? Zit daar geen nitroglycerine in ???
    Nee, noem dat geen Freedom bag maar een worrybag of piekerzak…

  2. 5

    Iedereen om mij heen heeft nog van die oude, niet-transparante tassen. Reteverdacht. Als ik een Engelse politieman was zou ik op iedereen met zo’n ouderwetse tas 2 a 3 preemptieve kogels vlak naast de hartstreek afvuren.

  3. 6

    Ik denk dat je ook met zo’n rugzak gewoon het risico loopt om van dichtbij drie a vier kogels door je kop kunt krijgen.
    OOk al zit je gewoon op je stoeltje te wachten

  4. 7

    Ik denk dat je ook met zo’n rugzak gewoon het risico loopt om van dichtbij drie a vier kogels door je kop kunt krijgen.
    OOk al zit je gewoon op je stoeltje te wachten

  5. 14

    Ik zie het al gebeuren dat deze man wordt aangehouden, alleen omdat de dienstdoende agent even de derde pagina van de Sun wil ‘lezen’.

    En trouwens, waarom doet iemand schoenen in z’n rugzak?
    verdacht……