1. 2

  Beetje flauw stukje, maar verwoord wel goed wat het sentiment is op ’t moment in NL. Men is klaar met het establishment. In dit geval links over een paar jaar weer rechts. En zo zal ’t altijd zijn.
  De roep om nuancering hierin is bij voorbaat verloren aangezien er bij polarisatie een hoop kwaad bloed gezet wordt dat niet snel wordt vergeten.

  Uit eigen ervaring heb ik me destijds enorm zitten opwinden over een actieve PVDA huisgenoot (rond 95) die immer het morele gelijk aan zijn zijde achtte. Het was niet mogelijk om bepaalde zaken, als immigratie, probleemgedrag bij allochtone jongeren te bespreken zonder beschuldigd te worden van racisme, nazisme ed.

  Links zijn de oude conservatieven, ben benieuwd of ’t er beter op gaat worden.

 2. 5

  Niet waar, Herman! De media is links, want Wilders zegt het ook. En de journalisten zijn allemaal links, want die doen vervelend tegen Wilders. En Claire Polak wil geen verkering met mij, dus die is ook links.

 3. 6

  Claire Polak maakt een grote vergissing, Griffier!

  Het motto van het kabinet kan ik wel onderschrijven: Vrijheid en verantwoordelijkheid. Maar dat zal wel weer problemen gaan geven met interpretaties…

  Ik moet het allemaal nog zien. ;)

 4. 7

  Tja white trash is hun electorale basis en met hun beleid (bez. onderwijs, cultuur, uitkeringen, gez. zorg) en creeeren ze daar alleen maar meer van i.t.t. vroeger.

 5. 8

  Het ergste is nog dat Ab Klink het verzet “leidt”, bekend van zijn desastreuse gezondheidszorghervormingen en die niet genoeg ruggegraat had om in de fractie te blijven zitten waar hij het beste verzet kon bieden. Met zulke vrienden heb je geen vijanden meer nodig.

 6. 13

  Kabinetsplannen vvd – cda zijn voldoende sociaal:ww blijft vrijwel onaangetast, aow vanaf 66 al, forse investeringen in de zorg, ontwikkelingssamenwerking blijft rond de 5 miljard (0,7% bbp, hoger dan vrijwel elk ander land in de wereld, 2 a 3 keer meer dan EU gemiddelde) klimaatdoelstellingen blijven etc.

 7. 18

  De rechtse kerk bestaat helemaal niet, rechts is alles wat niet in een maakbare samenleving en een “heilige” overheid gelooft, het zijn individuele politiek atheisten, er zit geen verband tussen.

  Net als volgelingen van de geestelijke kerk, denken sommige mensen van de linkse kerk, dat atheisme een geloof op zich is en als je niet in de linkse kerk gelooft, dus van de rechtse kerk bent, maar dat is dus niet zo.

 8. 20

  Minimum loon naar beneden en dus ook de bijstand lees ik net. Gelukkig wordt de rekening van de crisis wel gelegd bij de mensen die hem veroorzaakt hebben.

 9. 21

  @18 De PVV heeft wel wat weg van een kerk, vind je niet? Het heeft al martelaren, het heeft een vervolgde leider, je moet naar preken luisteren over dat we allen slecht zijn en onheil-over-ons. En je kunt niets aan de leerstellingen veranderen.

 10. 22

  @21, Vergeet niet dat werkelijk alles wat de leider doet en zegt wordt geslikt als zoete koek door diens aanhang, welke draai hij ook maakt, welk stadnpunt hij ook laat vallen. De leider wordt bijna letterlijk vereerd. De wegen van Heer Wilders zijn vaak ondergrondelijk, doch van Goddelijke Aard en mogen onder geen voorwaarde betwist worden.

 11. 24

  Minimum loon naar beneden en dus ook de bijstand lees ik net. Gelukkig wordt de rekening van de crisis wel gelegd bij de mensen die hem veroorzaakt hebben.

  De rekening wordt bovengemiddeld gelegd bij de PVV’er.

  HAHAHAHAHAHA!!

  Eat that, onderontwikkelde onopgeleide tokkies. Eigen schuld, dikke bult.

 12. 25

  @parallax: Nou… PVV’ers zijn bovengemiddeld arbeidsongeschikt (want Limburger). En laat die groep min of meer gespaard worden. Wilders is niiet dom, helaas.

 13. 27

  @seven; Defensie en ontwikkelingshulp gaan uit dezelfde pot vreten. Want in Afghanistan om luchtsteun vragen is ook een soort van zwartjes bekeren, toch ?

 14. 28

  @24/Parallax,
  Denk je nu werkelijk dat hier geen spin aan gegeven wordt om te zorgen dat “links” ook daar de schuld van gaat krijgen?

  Die “onderontwikkelde onopgeleide tokkies” wordt straks simpelweg weer wijsgemaakt dat het allemaal de schuld is geweest van de PvdA, GL en D’66, dat zij genaaid zijn.

  Dat is de afgelopen jaren zo gebeurd en zo zal het de komende jaren ook gaan, vrees ik.

 15. 30

  Als ik mijn blog met zoveel gemeenplaatsen uit “de pers” overeind moest houden, dan ging ik toch even bij wat anderen te rade.