1. 6

  Dat weet ik niet. Dat veel vrouwen gaan voor knappen mannen met dure auto’s is voor mij een “waarheid als een koe” geen “seksisme”. Een reclame waarin een man zich uitslooft voor een dom blondje met grote borsten zou dan ook seksisme zijn?

 2. 9

  KJ, dat probleem had ik ook.

  Overigens vind ik het spotje vrij walgelijk maar niet omdat het seksistisch zou zijn. Wel – en dat probleem heb ik ook met de werving van de Nederlandse krijgsmacht – omdat het zaken weer veel te “mooi” voorspiegelt en niet duidelijk maakt waar het bij dit werk echt om gaat. Dat wil zeggen: oorlogvoeren wanneer de politiek daarom vraagt. Hoogstens heeft men het wel eens in vage termen over “vrede” en “veiligheid” en “belangrijk werk”.

  Ik heb nog wel enige waardering voor mensen die uit echte overtuiging soldaat worden. Maar niet voor de halvegaren die het doen omdat dat “stoer” of “avontuurlijk” is of omdat ze dan in een grote tank mogen rijden.

 3. 13

  @JSK: En een militair uniform doet het ook niet slecht bij veel vrouwen. De combinatie sportwagen/marine-officier in gala-uniform is de ultieme verleider. Ene Maxima ging er voor.

 4. 14

  Volgens mij wilde die gewoon prinsesje worden, omhoog trouwen heet dat. Pw had ook blauw met een witte puntmuts kunnen zijn. Maar het probleem voor dit spotje zie ik ook niet, het lijkt me goed aan te sluiten bij de belevingswereld van de gemiddelde zandhaas.