1. 1

  Gaaf. Met electriciteit heb je het voor de leek heel moeilijk te begrijpen ‘veld’ en de heel makkelijk te begrijpen ‘stroom’. Bij magnetisme is dat precies omgekeerd. Maar het gekke is, dat de een heel makkelijk om te zetten is in de ander, via een spoel. De vraag is, wat we hier nou aan gaan hebben; apparaten die op een magneet werken ? De magneet als batterij ?

 2. 4

  Noordpool/zuidpool, nul/een..Nanocomputers KJ. En misschien eindelijk wel Warpdrive hè. Want zo nieuw is dat conceptidee niet. Middels de theorie van de “Flux capacitor” (pairs two corresponding but seemingly contradictory concepts: stores electrical energy as a magnetic flux for later retrieval).

  Hier het patent van de Lateral flux capacitor:

  http://www.google.com/patents?id=EA0EAAAAEBAJ&printsec=abstract&zoom=4&source=gbs_overview_r&cad=0#v=onepage&q=&f=false

 3. 5

  “I will conquer this” zegt mr. Darcy als hij op TV de mooie Elisabeth uit zijn systeem wil wegschermen. Pride and Prejudice, weet je nog ?

  Toen ik de electronica en haar toepassingen leerde kennen heb ik 100 jaar lang gefreubeld met een kapot transistorbouwsetje voor de jeugd van onze eigen Philips. Het werkte nooit (een gefukte transistor, zo bleek later). Maar de magie bleef stromen, zou ie het doen.

  Dan draai je later ook je hand niet om voor een tijdreisje, of een 4D-ring. En Maxwells unificatie van magnetisme en electriciteit daar snapte je niks van. Maar razend knap was het wel.

  Dus… als inleiding op de magnetriciteit. Al inducerend… voel ik de Henry’s heel ver gaan. En ook de Faradays roeren zich. Als we het houden, dan bouwen we iets moois, met frequenties, balanzen en magnetomotoren.

  Zo. Nu ga ik het stukje lezen.

 4. 6

  OK. Uit.

  Het is ook wel logisch. Next to bliksem staat dus het magnetisme. Mooie ontdekking. We weten alleen nog niet welke deeltjespartikels daarbij zijn betrokken. Leuk voor een modelletje.

 5. 7

  Net dat “nieuwe begrip” in de kop ben ik het overigens totaal oneens sinds James Clark Maxwell. Het nieuwe is dat er een materiaaltje met lokaal magnetisme in elkaar is geknutseld.

 6. 8

  It is unlikely to become an immediate replacement for electricity because the crystals have to be cooled to below minus 272.15C — just above absolute zero — to be conducting.

  Ik krijg toch meer de indruk dat het een effect is analoog aan supergeleiding. Vreemd, veelbelovend effect, goed voor studie en natuurkundig begrip, maar in het dagelijks leven volstrekt onbelangrijk.