Weekendquote – Praten met Osama

“There’s nothing to say to al-Qaida and they’ve got nothing to say to us at the moment, but at some stage you’re going to have to come to a political solution as well as a security solution. And that means you need the ability to talk.” (Guardian)

Jonathan Powell: de man die van 1995 tot 2007 de belangrijkste adviseur van de Britse premier Tony Blair was zegt dat het Westen een dialoog met Al-Qaida zou moeten aangaan. Powell wordt gezien als een cruciale speler die de partijen in Noord-Ierland via onderhandelingen in 1998 tot het Goede Vrijdag Akkoord bracht. Misschien zou hij nu ook even ‘dat gedoe met Al-Qaida’ kunnen tot een akkoord kunnen brengen? Maar met wie moet je eigenlijk praten als je met Al-Qaida wilt onderhandelen? Osama bin Laden? Mullah Omar? Samir A.?

 1. 2

  Een Moslim ,die Homo is en vanuit Iran naar Brussel komt ,die krijgt gelijk alles . Zodra ik ‘stelletje MF’ zeg tegen die EU commissie ,omdat ik van mening ben dat de moslims in zijn algemeen door die Wilders commissie gediscrimineerd worden ,dan ben je opeens de duivel zelf .
  Ik kan best begrijpen dat sommige moslims zich net als de joden destijds zich hier gediscrimineerd voelen door bepaalde polariserende uitspraken op het verkeerde moment. De meeste mensen die radicaliseren hebben een traumatisch verleden achter zich ,dat is een feit ,maar ook juist daarom vind ik dat juist Wilders te ver gaat .Ik ben het ook niet eens met die Chinezen ,maar dan behoor je nog steeds zo’n instelling te hebben als van : De eerste keer dat iemand mij beledigd ,dan probeer ik er over te praten . De tweede keer dan zeg ik “nu moet je ophouden” . De derde keer dan zeg ik sodemieter op “laat me met rust”. De vierde keer dan “sla ik hem op zijn bek”.Ik bedoel : soms dan moeten bepaalde mensen vanuit hunzelf veranderen en dat vergt tijd .Push je ze net over die ene grens heen op het verkeerde momentum ,tsja dan creër je volgens mij juist extremisme .

 2. 3

  Ik ben voor Tibet … fuck die chinezen maar flink met die olympische of olym-peace spelen .. Ze zijn zich er bewust van dat het juiste momentum voor ons er aan komt .

 3. 5

  Ik vermoed dat het meer vruchten afwerpt als een vertegenwoordiging van The Organization of the Islamic Conference met militante fundamentalisten overleg gaat voeren. Momenteel bij elkaar in Senegal en hebben toch sterke signalen afgegeven.

  Mr Powell stapte in een tijdsframe, min of meer gebruikt als pion in het schaakspel tussen de vertegenwoordigers van de Noord Ierse bevolking. De reli-stromingen hadden er (piefpafpoef) genoeg van, gelukkig.

 4. 8

  Voor mij is het nog steeds ” fuck you too Brussel” want jullie hebben de Dalai Lama geweigerd omdat jullie economische belangen en het leegzuigen van Europa wat betreft grondstoffen in ruil voor goedkope werknemers uit derde wereldlanden met slaven arbeid (corporations should be allowed to go to poor countries ,for cheap Bolkenstein /vvd labour and arbeid macht frei real politics bullshit ) voorging ! Ik bedoel ” Je moet op sommige momenten wel concequent blijven en op het juiste moment met je beslissingen of filmpjes komen ” .

 5. 9

  Voor mij is het nog steeds ” fuck you too Brussel” want jullie hebben de Dalai Lama geweigerd omdat jullie economische belangen en het leegzuigen van Europa wat betreft grondstoffen in ruil voor goedkope werknemers uit derde wereldlanden inclusief slaven arbeid (corporations should be allowed to go to poor countries ,for cheap Bolkenstein /vvd labour und arbeid macht frei real politics bullshit ) voorging ! Ik bedoel ” Je moet op sommige momenten wel concequent blijven en op het juiste moment met je beslissingen of filmpjes komen ” .

 6. 11

  Ik ben natuurlijk groot voorstel van praten met wie dan ook, maar al quada is natuurlijk nog geen schim van de kwaadaardige nemensis die de VS ervan maakt. Al quada kan geen moslimterrorisme stoppen dus heeft het gewoon geen zin om er mee te onderhandelen. Er zijn misschien een hoop mensen die dingen doen uit naam van al quada, maar er is geen centrale organisatie, niet eens een centraal motief.

 7. 13

  @11: dat werpt de vraag op wie kan het Islam terrorisme dan wel stoppen? Of beter gezegd hoe? De 911 terroristen kwamen uit gegoede families, Mohammed B. had alle kansen in Nederland, wat beweegt die mensen richting Islam terrorisme?

 8. 18

  In geval U @Ketelbinkje niet doorklikt:

  1. Wat is de Kalifaat?

  De Kalifaat is een globale leiderschap voor alle Moslims op het aardoppervlak. Zijn rol is het uitvoeren van de Islamitische seriah en het dawah overdragen aan de hele wereld.

 9. 19

  Naja, ik geloof niet dat ‘moslims de wereld’ willen geloven @larie , maar je maakt een goed punt. Osama bin Laden heeft meerdere malen duidelijk gemaakt dat de rechten die zijn beweging opeist voor moslims verderstrekken dan de islamitische wereld. Omdat wij islamieten binnen de grenzen hebben, zou onze samenleving (op straffe van terroristisch geweld) de rechten van islamieten moeten respecteren. Rechten zijn in deze eerder voorrechten, mind you.

 10. 21

  Niet zo rap JSK, ik doel op een minderheidsgroepje..de extremisten. De vraag in de post was of wellicht praten helpt en wie dan. Mijn voorstel was dat onderuit halen van schreeuwers het effectiefs is vanuit b.v. de “klikme” op #5 (sorry S’z)

 11. 24

  @13, voedingsbodem wegnemen, maar al het terrorisme voorkomen lukt natuurlijk sowieso niet. Daarom is het ook zo belachelijk dat als er een keer iets gebeurt, dat er dan weer extra veiligheidsmaatregelen worden genomen. We moeten gewoon accepteren dat we al genoeg doen maar dat het desondanks soms fout gaat.

 12. 26

  @larie: dat is een duidelijke maar ontnuchterende boodschap op die site. Ik deel je idee dat als er iemand met deze lui moet gaan praten, dan is het de moslims zelf. Moslims zijn te stil. Maar misschien moet er eerst een mini kalifaat komen in het MO om moslims te laten ervaren wat het is onder de sharia te leven, voordat ze eens gaan afrekenen met hun eigen demonen.

 13. 28

  ..de man die van 1995 tot 2007 de belangrijkste adviseur van de Britse premier Tony Blair

  En wellicht is dat precies de reden dat ik deze man maar ga negeren: Zulke verstandige besluiten heeft die regering nou ook weer niet gemaakt op het gebied van buitenlandpolitiek.