Weekendquote – De presidentiële kaasstolp

The rally squad task is to use their signs and banners as shields between the demonstrators and the main press platform. If the demonstrators are yelling, rally squads can begin and lead supportive chants to drown out the protestors (USA! USA! USA!)

Aldus het geschrift met de titel “Presidential Advance Manual“. Dit document beschrijft hoe protestgeluiden uit de buurt van de president van de Verenigde Staten gehouden kunnen worden. Het document is van oktober 2002, niet eens een verkiezingsjaar voor de president dus.
Het mocht eens zo zijn dat de president zou horen dat iemand tegen hem is, of, the horror, de pers!

As always, work with the Secret Service and have them ask the local police department to designate a protest area where demonstrators can be placed, preferably not in view of the event site or motorcade route.

(via)

 1. 1

  Freedom of speech kan dan wat overschreeuwd worden (ook een vorm van freedom maar niet de mijne ;) maar freedom of information niet want U en ik kunnen lezen wat daar staat.

  Dat zie ik bijvoorbeeld in de meeste landen niet zo snel gebeuren. Artikel 110 van de grondwet wordt met voeten betreden (lees afgeveegd)

 2. 2

  @larie: Punt. Hoewel dit document wel met een WOB-achtige constructie opgevraagd is.
  De vraag is of in NL überhaupt iemand zoiets zou durven opschrijven (doen is een andere zaak).

 3. 3

  “maar freedom of information niet want U en ik kunnen lezen wat daar staat.”

  In dit ‘document’ staat toch zo ongeveer niets?
  Er staat hoofdzakelijk:
  pages 2-11 redacted
  pages 13-31 redacted
  page 36-66 redacted
  (in de rest nog kleinere stukjes ‘redacted’ die ik maar weglaat)
  waarbij redacted betekent gecensureerd/weggelaten?
  En iets anders verwacht je toch niet? De scripts die er zijn van de beveiliging van bijv. Balkenende of Wilders krijg je ook niet door een beroep op de WOB, hoop ik.

 4. 4

  Gut ja. Opvallend nieuws, enerzijds, qua ‘ampleur des dégâts’ en ‘o tempora o mores’, maar anderzijds nauwelijks verrassend. Sommige schoftenstreken zijn geen amateurisme.

 5. 5

  @troebel: Volgens mij zijn dit niet de scripts van de beveiliging van Bush. Dit zijn de scripts van de republikeinse politieke begeleiders van Bush. Dat is wel even wat anders.