1. 9

  @ Steeph

  Komt dat van de Azijnbode?
  Is overigens achterhaald, GS is establishment anno 2010, net als Sargasso, gewoonlijk.
  Tsjek de kelderende comments (kwantiteit en kwaliteit) maar van GS.
  Grijp je kans, huur een paarse broek in :-)

 2. 12

  GeenStijl was vroeger een site die op ludieke manier tegen van alles en nog wat aanschopte.

  Nu is het alleen nog maar een zure Telegraafvariant. Sarcastisch en volledig anti-links. Sinds Weesie weg is, is de site flink ingezakt.

 3. 16

  @ Steeph: zou het kunnen dat jullie wolk en de onze zoveel op elkaar lijken omdat we allebei in het Nederlands schrijven? Het is een gewaagde hypothese, ik weet het, maar ik gooi hem toch maar even in de groep.

 4. 19

  @bottehond , Powned promotor van het eerste uur;) , GS gaat door een turbulente tijd. Ik denk dat ze nog zoeken naar een richting, de goede mix tussen nieuwsachtige, politieke, science / tech topics of puur entertainment.

  Ik denk dat het koele onthaal van Tom bij GS slecht gevallen is. Ergens hebben ze dat zelf veroorzaakt, eerst lekker maken met inspraak / SYTYCR en dan een ander kiezen.

  Eergisteren maandag 08-02 (en zondag) waren de dagtopics wel goed. De onvrede met sommige incidenten (incl de extra olie op het vuur wat topics later) had eigenlijk beter gekanaliseerd kunnen worden in een eigen GS topic imho. Nu missen we toch een flink aantal smaakmakers in de draden en anderen draaien op halve kracht. Misschien dat er nieuwe reaguurders opstaan of wie weet sommige oude terug komen.
  Het aantal blogs met en continue discussie is beperkt. Zoveel reaguurders zijn er in NL niet en je hebt toch wat massa / bezoek nodig om het levendig en niet te eenzijdig te houden.
  Alternatieven zie ik nog niet zo snel.
  Sargasso had een jaar geleden volgens mij potentie als wetenschappelijk blog maar ze wil persé de linkse veren behouden en schuift steeds meer richting linkse prop olv C.. op terwijl het eerder wel links, maar toch ook onafhankelijker was. ( Ik denk aan Perik ) Nu heersen er gewoon onbespreekbare dogma’s

  (Joost heeft zijn comments verkeerd om, en teveel verbonden met een persoon.)

 5. 20

  @Joshua: Uiteraard, die hypothese heeft wel grond. Echter… bij Wordle gaat er wel eerst een filter van de meest gebruikte woorden overheen (de, je, het, een). Vervolgens heb ik nog het gros van niet duidende werkwoorden weggegooid.
  Dan hou je toch wat over wat heel verschillende resultaten op zou kunnen leveren (positieve versus negatieve woorden, bepaalde partijen, bepaalde kreten (misdaad, klimaat)).

 6. 21

  @Seven: Altijd leuk om te lezen wat anderen zeggen wat wij pretenderen (pretendeerden) te zijn. En ook heel leuk om te lezen dat we “afglijden”. Dat is nu echt een boodschap die ons maandelijks opnieuw ingewreven wordt. Ongeveer sinds een jaar na oprichting, nu acht jaar geleden.
  We wachten

 7. 22

  Ach, je glijdt elke dag af van het ideaalbeeld van een der reageerders. Soms glij je de goede kant op, maar glijdt je pardoes weer over dat verdomde onbereikbare ideaal heen. Glij je weer af, maar dan de andere kant op.

 8. 24

  @Steeph schuiven naar linkse prop is niet hetzelfde als “afglijden” Dat woord heb ik ook niet gebruikt. Wel positief dat jij schuiven naar links ziet als afglijden. ;)