Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Wie snel is kan nog naar de Sneak preview van Flo, een tentoonstelling van Danielle Kwaaitaal in de Torch Gallery in Amsterdam. De tentoonstelling is een voorproefje van de te verwachten gelijknamige film die in het najaar verschijnt. De film speelt zich volledig af onder water en wordt een zinneprikkelend, poëtisch schouwspel genoemd. In Torch zijn foto’s te bewonderen, zogenaamde stills, uit de film, maar ook een trailer van enkele minuten.

Kwaaitaal (1964) is kunstenaar en Veejay en in die hoedanigheid heeft ze internationale faam verworven in gerenommeerde galeries en discotheken of festivals. In Flo onderzoekt ze wederom het vrouwenlichaam, een thema dat al enkele jaren een centrale plaats inneemt in haar werk. Maar dan natuurlijk op een andere manier dan dat doorgaans gebeurt. Het geeft een bizar effect de blanke lichamen te zien contrasteren met het helderblauwe water en als je niet zou weten dat Kwaaitaal levende modellen gebruikt, zou je haast gaan denken dat het etalagepoppen zijn. In de trailer kwam bij mij de vergelijking op met het effect van de waterstralen op de jonge toneelspeelster in de film Cloaca. De foto’s zijn kunstzinnig geënsceneerd en beloven een fantasierijk sprookje voor het uitkomen van de film.

Flo
Flo in Torch Gallery t/m 3 april
Lauriergracht 94
geopend van do. t/m za. van 14-18u of op afspraak

Danielle Kwaaitaal

0

Reacties (3)

#1 Carlos

mmmm, wat een zinneprikkelende animated GIF (heb ‘m even bij ons thuis gezet)(het wordt weer lente heh?, ook op Sargasso..)

  • Volgende discussie
#2 caprio

Wie kan nu nog beweren dat kunst niet verheft??

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 Siquo

Ik weet niet wat het bij jou verheft, maar de gif is inderdaad veelbelovend.

  • Vorige discussie