Wat zit er in Cheney’s kluis?

Afgelopen zondag werd duidelijk hoe veel geheimen Amerikaans Vice-President Dick Cheney (ook wel de Dark Lord of the Sith genoemd) achterhoudt. Een groot stuk in de Washington Post beschrijft hoe Cheney onder andere officieuze veiligheidsstempels voor documenten ontwierp, weigerde te vertellen hoeveel mensen hij in dienst heeft en dat hij constant bezig is met het vernietigen van documenten. Zijn kantoor wordt beschreven als een zwart gat: ‘Er gaat van alles in, maar er komt nooit iets naar buiten’.

Opvallender is dat in Cheney’s kantoor meerdere gigantische kluizen staan. Deze ‘man-sized safes’ zorgen uiteraard voor veel samenzweringsdenken en hilariteit: Want wat bewaart Cheney in zijn manshoge kluizen?

De makers van de Daily Show weten het wel: Wat stop je anders in zulke grote kluizen dan lijken? Bij op de forums van Somethingawful.com gaan de ‘goons’ ook weer lekker los in de thread ‘MS-Paint What’s in Cheney’s Man-sized Safe’. Ik denk dat Cheney Osama bin Laden in een van de safes bewaart, tot hij hem weer eens nodig heeft. Wat jullie?