Wat nou schone oorlog….

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

Een schone oorlog bestaat niet. NBC heeft beelden van een marinier die een ongewapende, gewonde Irakese opstandeling door zijn hoofd schiet.

The Marine could be heard insisting: â??Heâ??s f—ing faking heâ??s dead â?? heâ??s faking heâ??s f—ing dead.â?? Sites then watched as the Marine raised his rifle and fired into the manâ??s head from point-blank range.

â??Well, heâ??s dead now,â?? another Marine said.

Tot zover de Geneefse conventie. Welke idioot heeft ooit bedacht dat oorlog aan regels gebonden zou moeten worden? Het is geen potje voetbal. Hoe zeer ik het ook afkeur wat de marinier in kwestie gedaan heeft, het is gewoon een vorm van het aloude “oog om oog” principe. Een Amerikaans marinier in de handen van opstandelingen hoeft ook niet op zoveel medeleven te rekenen.

In oorlog gaat alle logica overboord, en waar gehakt wordt vallen spaanders. Waarom beoordelen we deze mensen dan toch alsof ze dagelijks hun boodschappen doen bij de Albert Heijn op de hoek?

De echte schuldigen zitten in het Pentagon en Washington, dat zijn de mensen die deze mariniers in zulke situaties hebben gebracht.

Updeet: Het filmpje kan je hier vinden. Op het moment van executie is er (gelukkig?) alleen geluid. (Bron: Sargasso)

Reacties zijn uitgeschakeld