1. 1

  Filosoof Ad Verbrugge zei het treffend in zomergasten. Series bevatten prachtige (ooit realiseerbaar?) technische snufjes en interessante gedachtegangen.
  1. The original series met Kirk, Spock, Doc en Scotty;
  2. Voyager,..maar kan net zo goed aan met ex- borg Seven-of-nine hebben willen gelegen;
  3. Next Generation met Picard en Data.

 2. 2

  Het beste van StarTrek, Voyagers seven of nine.

  [img]http://daisydownunder.com/images/7of9-22.jpg[/img]

  Leuke serie. Hoewel Ad Verbrugge mijn plezier in Star-trek vorige week in zomergasten trouwens nog even dreigde te gaan verzieken met zijn open-deur – interessant- doenerige analyse van de serie.

  In volgorde van voorkeur:
  Voyager, Next generation, Deep space nine

 3. 5

  Ik vond seizoen 2 van Enterprise erg sterk. De rest van die serie zoog.

  Maar geef mij nu maar de nieuwe serie van Battlestar Galactica. Hoewel seizoen twee daar juist minder sterk was dan 1. Hopen dat seizoen 3 beter wordt :-)

 4. 6

  Van Battlestar Galactica vond ik toch een deel van de oorspronkelijke serie veel beter (vooral als Dirk Benedict los komt). Maar om niet weer gigantisch af te dwalen: Het is een redelijke close wedstrijd tussen TNG, de originele en voyager. Ik denk in die volgorde (maar dat kan morgen weer veranderd zijn).

 5. 7

  Geinponem Bismarck,.. vooral als Dirk Benedict ”los” komt,….ik zie het ‘em nog doen vlak voor de tv het raam uitvloog….

 6. 10

  Data (Brent Spiner de enige naam die ik gelijk kan spuien) no question about it.

  De rol, wat te doen en hoe zal het gaan met artificial intell. heeft deze man (ReSPeKT) op een hoog plan getild.

  (Psss…7 of 9 liet mijn hart wel eens sneller kloppen)

 7. 12

  Wat Jeri aangaat, er zijn via torrent scenes te zien uit voyager die uitgesneden zijn. Echte humor is dit, ze waren niet al te gewaagd, sort of dan, maar de blikken van haar medespelers spraken boekdelen en het was een tv-serie en geen boek.

 8. 18

  Ik vond haar toch echt wel lekker uit zien in dat pakkie. Desondanks ben ik met Larie eens (??!) dat Brent Spiner de regerende rol neerzette in Data. Ik zat me alleen altijd af te vragen wat de rest van de crew op dat schip nog te zoeken had.

 9. 19

  Maar geachte (opponent??!) Bismarck, ik heb zelf het gevoel dat we veelal de zelfde weg bewandelen. Ik ben wat korter door de bocht, twijfel vaak en mijn typevaardigheid laat wat te wensen over, that’s all.