1. 3

  “Dit is per ongeluk gebeurd, lijkt me. Toch? ”

  Ja, dat is nu net de vraag. Je kunt niet bewijzen dat het geen ongelukje was en je kunt niet bewijzen dat het wel een ongelukje was… Hele handige manier om te “spinnen”. Als dat de bedoeling zou zijn geweest, tenminste. En dat is nu net de vraag.

 2. 5

  per ongeluk?

  De ene republikein noemt die kinderen kleine duiveltjes. Een andere FOX verslaggever beweert dat Lewinsky ook pas 19 was (ook niet waar: 22) Een andere zegt; dit is wat je krijgt als je homosexualiteit goedkeurt zoals de democraten doen (wegspinnen van het issue pedofilie en de dems de schuld geven)

  Allemaal niet per ongeluk.

  Maar het grappigste is nog wel het volgende, wat doe je als je als republikein geen vragen wilt beantwoorden over je pedofiele republikeinse collega:

  (link openen via WMP, File | Open URL:)

  http://movies.crooksandliars.com/Reynolds-Foley-PressConference.wmv

 3. 8

  Misschien ligt het aan mijn slappe morele normen, maar ik vind het uitwisselen van masturbatietechnieken door een oude geilaard met strakke 16-jarige boys op MSN (of weet ik wat voor netwerk) niet helemaal een pedofilieschandaal. Stijlvol is anders, in politiek in het algemeen en de Republikeinse partij in het bijzonder maak je je positie er onhoudbaar mee, maar is het tegen de wet? (In NL volgens mij niet.)

 4. 9

  Hey, hey hey! We gaan toch niet de term pedofiel plakken op iemand die een beetje sex-chat met een 16-jarige? Noem hem dan ephebofiel of gewoon een homo.

 5. 10

  De term pedofiel wordt door de amerikanen zelf gehanteerd. Ten eerste waarschijnlijk omdat het niet alleen om een 16 jarige gaat. Maar waarschijnlijk ook omdat het begrip “minor” in de VS van staat tot staat verschil. Kind is soms tot 18. Sex (of intentie daartoe) met een minderjarige wordt dan als pedofilie aangeduid.

  Overigens is deze zaak extra pikant omdat Foley een van de voorvechters is geweest van de “Children’s Safety and Violent Crime Reduction Act of 2006” (bill nr 4472).

 6. 12

  Effe voor de goede orde. Er was geen sprake van chat. Het waren e-mails (wat ouderwets) met een jongen die daar als pager (loopjongen) op het kantoor werkte.

 7. 17

  Wat ik dus niet snap is dat zo weinig opgepakt word…….
  dit is huge in de States,ik snap dat we hier in Europa wel wat gewend zijn,maar MasturGate is iets wat hoogstwaarschijnlijk nog groter dan Monicagate of het grote voorbeeld zelf Watergate,serieus waar dit is de perfecterotschop in de ballen van de GOP.
  Dit is iets waar je juist de Hardcore Christelijke Republikeinse acherban mee over de zeik krijgt.
  Dit soort bullshit word bijna overal in no-time afgestraft en de reacties binnen de diverse lagen van de Amerikaanse e-scenes zijn bijna allemaal afkeurend.
  Iedereen die het waagt om deze man en de 6 republikeinse politici die hem het hand boven het hoofd hielden te verdedigen word genadeloos afgefikt.
  Besef wel dat dit dus een Congressman was die ging over een commissie ter bescherming van vermiste en geexploiteerde kinderen,en Dennis Hastert de man die blijkbaar hem de hand boven het hoofd hield is de nummer 3 in Amerika na Busch en Cheny.

  Dit kan dus met een beetje pech voor de neoconsevatieven het einde betekenen voor de Republikeinse hegemonie.
  Dit waren geen backbenchers mensen dit waren allemaal mensen die behoorden tot het kader van de Republikeinse Partij binnen het Capitool.

 8. 19

  Amerika is nu toch officieel democratie af. Wil ik spreken van een democratie, dan moet het toch aan deze eisen voldoen:

  – een onafhankelijke verdeelde media
  – een obetwistbare verkiezingsuitslag
  – basic human rights

  En nu wordt weer aangetoond hoe ver het met de media in handen van zionist en republikein Rupert Murdoch gesteld is.

  Als we het ons als Europa militair konden veroorloven dan zouden we Amerika ‘bevrijden’ en de ‘democratie’ weer herstellen.

  Overigs ben ik niet van mening dat het nu een dictatuur is. Meer een soort van aristocratie. Elke grote corporatie heeft in de VS meer macht dan alle burgers bij elkaar.