Wat stemmen de partijen in het Europees Parlement

Dat wat wij in Nederland niet kunnen, kan op Europees niveau prima. Een site die netjes het stemgedrag van het Europees Parlement in kaart brengt. Per persoon, per land, per coalitie, wat je maar wilt.
Om het er hier in NL even goed in te wrijven geef ik dit dus meer dan een waanlink.
Hier zo’n mooie overzichtsplaat (zoek B6-0562/2008 of privacy onder Text) horende bij een stemming over een motie voor de bescherming van privacy:


Het mag geen verrassing zijn dan de coalitie waar het CDA toe behoort (European People’s Party (Christian Democrats) and European Democrats) de minste voorstemmers kende.

[Via David Rietveld]

 1. 5

  Als ik zo naar de lijst kijk zaten de Nederlandse christendemocraten in ieder geval ook in de categorie die te belazerd was om op te komen dagen of te stemmen.

 2. 6

  Maakt allemaal niet uit. God ziet alles dus waar heb je privacy voor nodig ..

  Goed om te kunnen zien wat iedereen stemt, dank hiervoor.

 3. 7

  Hoe is dit nou eigenlijk geregeld in Europa? Is er net als in Amerika een of ander officieel programma om informatie te ontsluiten?

 4. 11

  Inderdaad, zo hoort het en zo zou het ook in de Tweede Kamer moeten. Allemaal stemmen met een knopje en bij voorkeur in real time openbaar, zodat we kunnen controleren of onze parlementariërs wel doen waar we ze voor hebben ingehuurd.

  Dat is ook precies de reden dat ze het niet willen natuurlijk. Of ben ik nu te cynisch?