1. 5

  Die wolkenkrabbers daar moet je eerder zien als een investering op de lange termijn, die niet zozeer door de laatste crisis wordt beinvloedt.
  Als de olie op is, kunnen de wolkenkrabbers nog als toeristische attractie dienen. Daarnaast zien die inefficiënte bouwwerken visitekaartjes voor het toekomstbeeld die dit soort oliesteden hebben: de rol als financiële hub in de wereld. Het is niet voor niets dat er ook enorm wordt geïnvesteerd in high culture (dependance van Guggenheim, Louvre), om de steden aantrekkelijker te maken.

 2. 6

  Dubai is een van de grote profiteurs van twee ontwikkelingen:
  1. Zeer hoge olie-prijzen
  2. Enorme (goedkope) beschikbaarheid van geld

  Beide ontwikkelingen komen nu tot stilstand door de krediet-crisis. Dubai wordt naar mijn idee een van de grote slachtoffers van de tweede fase van deze crisis.

 3. 15

  1. Dubai heeft zo goed als geen aardolie (financiering komt van bankleningen)
  2. In het gebouw worden tussen de verdiepingen gaten gelaten om windlasten te verminderen, verdiepingen zullen rond 3-3,5 meter hoog zijn (trek daarvan 50cm vloer en dan nog alle ruimte nodig voor installaties en er blijft maar een normale kamerhoogte over)
  3. Chiel is een waarzegger!

 4. 16

  Nee N-Holland heeft ook geen aardgas maar hoort wel bij Nederland, informed.. zo moet je dubai ook zien.

  Delta werken , de noord zuid lijn kost 5 miljard,niet zichtbaar, een hsl van miljarden , afgeschermd door geluidswrende wanden , de walrus en onze onderzeeboten van 1.5 miljard. blub foetsie.
  Dát is pas decadent.