1. 2

  Je hoort overigens (a.g.v. de razende smelt Noordpool, en lees er maar eens reisverslagen van expedities op na) wel bijzonder weinig over het e.v.t. effect op de golfstroom. Dat het stil wordt op dat front…

  Want laat ik niet merken dat ik tot m’n pensioen met een ijsmuts op moet gaan lopen, want dan gaan er toch echt mensen bungelen…

 2. 3

  @2: In de links die bij een ander topic gegeven werden, kun je zien dat er in ieder geval een aantal wetenschappers zijn die meer invloed op de Europese wintertemperaturen toekennen aan de ijsbedekking van de noordpool dan aan de golfstroom, misschien dat het daarom stiller wordt over de golfstroom?

  @1: De lijn van 2010 ligt dan weer eens onder, dan weer eens boven die van 2007. Het minimum (in september) lag hoger dan 2007, maar de aangroei ging dan weer trager, in november lag er weer minder ijs dan in 2007. Op het moment vallen beide lijnen ongeveer gelijk. Meer info.

 3. 4

  @Yevgeny Podorkin, #2 Correct me if I’m wrong, dat zou namelijk heel goed kunnen, maar ik meende dat de hypothese m.b.t. het stagneren van de golfstroom maar weinig met de Noordpool te maken heeft, maar juist met het zoete water dat van Groenland afdrupt. Dat heeft echter blijkbaar nog niet voldoende volume om de golfstroom in de war te brengen. Hoewel, in januari hebben we hem al wel een klein beetje in de war gekregen:

  http://www.dailykos.com/story/2010/1/6/822520/-Freak-Current-Takes-Gulf-Stream-to-Greenland