‘Wapenexport Europa stijgt explosief’, ook naar Midden Oosten

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Reacties (12)

#1 Anoniem

Komen wij in dit hele artikel niet voor? Wij zijn toch top 10 van de wereld in wapenexport?

 • Volgende discussie
#2 Yevgeny Podorkin

Doorvoer en overslag anoniem. Export wapens boekt men onder GDP van betreffende land. Wij branden onze handen daar liever niet aan, tis uitsluitend een kwestie van de juiste douanepapieren. Een container is een container en wat er verder inzit ligt niet aan U gaat U verders niks aan…

Maar tis niet duidelijk wat de reden is van deze explosieve stijging. Ligt dat a) aan het feit dat de Europese moraal t.a.v. leveranties aan MO is veranderd, b) het inzakken productie VS, c) toename wereldwijde vraag of d) anders…

Ik zeg a)

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#3 weerbarst

Wanneer mogen wij als nederlandse burgers ons zelf nu eens bewapenen, hypocriete bende.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#4 gronk

YP: ik zeg d). Met een Iran dat druk bezig is om zichzelf te profileren als regionale grootmacht krijgen nogal wat staten in het midden-oosten de kriebels..

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#5 Cracken

@1
Wij zijn inderdaad, zoals YP al opmerkt, vooral groot in doorvoer, wij produceren verder niet zo ontzettend veel wapensystemen zelf, alhoewel we wel goed zijn uiteraard in scheepsbouw en actieve en passieve radar en andere types detectie mechanismen voor wapensystemen.

We komen wel af en toe voor in de lijst omdat we dan weer een ronde aan materiaal verkopen dat we nog als surplus hebben liggen van de koude oorlog tijd.
2e hands tanks, APCs, schepen, etc., daar hebben we ontzettend veel aan verdiend, maar die voorraad raakt uiteraard ook een keer op.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#6 JSK

Nouja, F-16’s @Cracken.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#7 Cracken

@6
Oh ja, inderdaad nog 2e hands F16s vergeten.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#8 gheest

Voor wie dit interessant vindt: volgende week maandag een debat over wapenexport/doorvoer van NL en belang van een wapenhandelverdrag.
Begint om 16:00 in Humanity House in Den haag, o.a. met Kamerleden, NL ambassadeur bij Conference on Disarmament, Campagne tegen Wapenhandel en Amnesty International.

Zie link voor meer info:
http://www.ikvpaxchristi.nl/news/?v=2&lid=1&id=1204&cid=3

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#9 adriana

PVDA, CDA, Groenlinks, CU, D66 zeggen dat ze voor de hoofddoek zijn en bovendien is die voor hen een belangrijke breekpunt!.
Ze zeggen elke keer dat ze verdragen hebben aangenomen en onderschreven hebben van moslimlanden met hun dictators.
Deze moslim-dictators hebben allerlei contacten die kunnen zorgen voor een langer verblijf in Nederland. De miljoenen burgers echter komen nu in opstand tegen deze dictators en eisen hun rechten op. PVDA, CDA, Groenlinks en D66 hebben het elke keer over de rechtsstaat, maar tegelijkertijd steunen ze in Nederland een nieuwe implementatie van al die dictatoriale regimes:Haram – Salam bij Utrechtse gemeente, Hallal eten bij overheid instellingen, Hoofddoek implementatie met de steun van corrupte ambtenaren, korancursussen, Overal moskeen neerzetten, Islamlessen steeds uigebreide hersensspoeling bij het onderwijs, Aparte zwemplaatsen en Regels voor vrouwen met een andere achtergrond, Subsidies aan hoofddoek organisaties, Iraanse Nederlandse vrouw doodgemarteld in Iran en PVDA, CDA, Groenlinks, D66 en CU zeggen weer niks, voor hun walgelijke hoofddoek hebben ze wel een breekpunt! Deze partijen willen niet zien en horen hoe miljoenen mensen onderdrukt worden in hun “geliefde” Islamitische wereld. Je kunt aan de opstanden in Tunesië, Egypte, Iran, Jordanië, Algerije, Marokko en Jemen zien dat de mensen daar niet houden van dictatuur.Moslim wethouders en burgemeesters die banden hebben met hun dictators openen nog steeds grote moskeen in Nederland. PVDA, CDA, Groenlinks en D66 en hun burgemeesters, wethouders gaan gewoon door met hun wanbeleid; Ahmed Aboutaleb en
wethouder Hamit Karakus, hebben regelmatig overleg met de dicterende macht uit hun herkomst-landen. Ze bouwen islam structuren en de orders van dictators worden nog steeds doorgevoerd, zo zorgen ze ervoor dat de structuren van verovering doorgaan.  Je ziet overal werkloze moslims rondlopen die hier al 35 jaar van ons uitkeringssysteem leven,
aan hun geloof doen ze weinig maar er moet wel een moskee voor ze gebouwd worden. De financiering daarvoor wordt bewerkstelligt via zware uitbuiting van overbevolkte moslimlanden. Dus met het bloed van die mensen daar, kunnen hier in Nederland moskeeën neergezet worden i.o.v. die dictators.  Het gevolg van dit systeem is een complete verval van de samenleving. Hardwerkende mensen die het land ontvluchten. Politieke partijen die de macht in de steden hebben kunnen kopen met subsidies en uitkeringen. De onzekerheid over de vrijheid in de toekomst kweekt wantrouwen. De Koran, het rode boek van al die dictators, geeft uitdrukkelijk opdracht tot de bekering en onderwerping van andersdenkenden.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#10 Joop

Als je niet zo brult als Wilders, ben je een dhimmie. Wat een domheid van Adriana. Zwartmakerij waar zelfs HPax nog een puntje aan kan zuigen. Allemaal leugens.

Want geen enkele linkse partij was voor de ophanging van de Iraanse-Nederlandse, wil overal een moskee of halal-eten, enz.

En dan nog in extremen neerzetten. Adriana kietel kietel, heb je nog wel een leven?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#11 Prediker

Adriana: “De Koran, het rode boek van al die dictators, geeft uitdrukkelijk opdracht tot de bekering en onderwerping van andersdenkenden.”

Het is zonneklaar dat Adriana niks weet. De meeste van die dictators zijn seculiere dictators die een socialistisch-nationalistische politiek voeren.

In Algerije bijvoorbeeld, heeft het leger een staatsgreep gepleegd toen in 1991 de islamistische FIS een klinkende verkiezingsoverwinning behaalde. Moebarak onderdrukte de islamistische moslimbroeders, zoals Sadat en Gamal Nasser dat vóór hem hadden gedaan. Hetzelfde geldt voor Bashar al-Assad van Syrië, en diens vader Hafez al-Assad.

Muammar al-Qadaffi heeft geen islamistische shariastaat, maar een mengelmoesje van islam, socialisme en autocratisch bestuur. Hij heeft zijn eigen ‘groene boekje’ uitgegeven, en hij heeft een persoonlijke lijfwacht van driehonderd lekkere vechtwijven, de Groene Nonnen van de Revolutie(Quentin Tarantino had het niet kunnen verzinnen).

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#12 Cracken

@11
Inderdaad, ze zijn vooral opeens Islamitisch als dat ze uitkomt, om af te leiden van andere problemen of volkswoede weg te leiden door zich te identificeren met een bepaalde groep.
Verder zijn ze zo decadent als maar kan.

 • Vorige discussie