1. 3

  De foto’s tonen voor mij het masochisme van Europa. Toen was de USA een geheel andere maatschappij en Europa had een eigen indentiteit. Nu zijn de foto’s verwisselbaar met probleemwijken in de grote steden hier. De USA was, is, zal nooit cultuurdrager zijn op een paar pop-artkunstenaars na. Het Getty-museum en de Guggeheims liggen vol met Europese/Aziatische/Afrikaanse kunst. En nu weten ze het hier niet meer (totaal geen visie). Nee, vind je het gek? Als je eigen indentiteit opgegeven hebt, en achter een land aan loopt wat zijn macht baseert op bommen en geld.

 2. 5

  @Willem
  Overduidelijk het Europa van 40 jaar geleden niet meegemaakt. En de propaganda van de EEG voor een nieuw Europa. Resultaat: kopietje van de USA.

 3. 7

  bizar om te zien hoe de Lower East Side er vroeger uitzag. Nu zitten er alleen maar koffiebarretjes, gallery’s en clubs. Je ziet alleen nog aan de vele synagoges en davidsterren dat het een joodse wijk was. Tevens word ik elke zaterdagochtend wakker gezongen door de orthodoxe joden die naast me wonen.

  Een aanrader voor eenieder die in NYC komt, http://www.tenement.org/ (LES museum)

 4. 8

  @S’z
  Het is nog veel erger. De USA is al 230 jaar een slap aftreksel van Europa, dus het is een kopietje van een kopietje. Alleen jammer dat de toner op is.