Waar is hier de nooduitgang?

Herbert Blankesteijn (@hmblank) zal vanaf vandaag geregeld interessante video’s verzorgen. Die staan ook zijn zijn site: videovolt.

Snel draaiende objecten leveren in de camera van een mobieltje verbazingwekkende beelden op. Vliegtuigpropellers lijken aan stukken te vliegen. Het beeld wordt van boven naar beneden gescand terwijl de propeller draait. Dat betekent dat sommige delen van de propeller bij de sluiter achterblijven terwijl andere hem juist inhalen. Hier een paar voorbeelden van wat je dan te zien krijgt. Let op bij de tweede video hoe de beweging verandert als je de stand van de camera verandert. Dus niet gaan gillen en niet de nooduitgang nemen.

Bendy Propeller from Steve Talkowski on Vimeo.

 1. 4

  O, deze is niet zo moeilijk. Patrijsraampjes zijn van gelamineerd glas, zijn vaak bol geslepen (vorm van de romp volgend, om de druk te weerstaan)..fungeert als lens naast die van de mobiel of digifotoapparaat, aldus de zinsbegoocheling…

  Het antwoord op de vraag waar het effect van schijnbaar tegengestelde of niet bewegende wieldopppen/ velgen vandaan kwam moet ik u echter schuldig blijven.

  Maar daar wordt aan gewerkt.

 2. 8

  Dan zou ik eerst maar eens goed nadenken eer je meet wat je nog niet weet: de blaadjes niet meteen in de kliko, eerst laten drogen, anders zit ie al gauw te vol.

  Je kan er ook een paar laten liggen heb je er in de lente weer profijt van…