1. 3

  IK VIND OOK DAT HET AFGELOPEN MOET ZIJN MET DAT MISBRUIK!

  En met het nodeloos gebruik van Caps Lock. Kon je daar niet voor ontslagen worden?

 2. 6

  Gek, dat niemand daar eerder aan gedacht heeft.

  Serieus: wil de VVD soms, dat de rechter zich niet meer over dit soort zaken uit mag spreken, en er zonder vorm van proces veroordeeld moet worden?

 3. 7

  Pedro: daar is dus eerder over nagedacht, alleen een ontzettend moeilijke zaak met weerloze en kwetsbare slachtoffers die moeilijk kunnen figureren in een rechtszaak, vooral met de macht van de vermeende daders enz.

 4. 8

  “Het is slecht gesteld met de bescherming van vrouwelijke werknemers binnen een sociale werkplaats. Uit Europese onderzoeken blijkt dat ruim 60 procent van de verstandelijk gehandicapten in zijn of haar leven één of meerdere malen seksueel wordt misbruikt.” – is dat gruwelijke 60 % misbruik gerelateerd aan een sociale werkplaats, of ook bij andere instanties en voorzieningen, vraag ik me dan af.

 5. 9

  @jonas: jammer dat je de ironie niet hebt gesnapt. Natuurlijk hebben andere mensen daar al genoeg over nagedacht. Ik dacht tenminste niet, dat seksueel misbruik in sociale werkplaatsen tot nu toe geoorloofd was.

 6. 11

  Wat bedoel je nou, jonas? Bedoel je dat seksueel misbruik in sociale werkplaatsen geoorloofd was en dat het dus nuttig is om eens na te denken, of we dat eigenlijk wel willen verbieden?

  Of mogen in dit soort gevallen mensen zonder bewijs veroordeeld worden? De buschauffeur is vrijgesproken, omdat de rechter van oordeel was, dat het meisje zelf voldoende toerekeningsvatbaar was om te bepalen met wie ze wel of niet seks wilde hebben. Dan kan het best zo zijn, dat een rechter een fout heeft gemaakt, maar dan zou ik toch graag eerst het bewijs daarvan zien, in plaats van een veroordeling op basis van roddel en achterklap.

  “De rechtbank heeft tijdens haar onderzoek weliswaar vastgesteld dat het meisje enigszins achterloopt in haar ontwikkeling. Maar dat wil volgens de rechters niet zeggen dat het meisje niet zelf kan bepalen met wie ze al dan niet seks heeft”.

 7. 13

  Ik dacht, laat ik eens kijken of uit de kamervragen blijkt op welke Europese onderzoeken dit gebaseerd is, maar de link in het VVD-stukje werkt niet. De VVD moet eens ophouden haar it door stagairs te laten doen.

 8. 16

  @12: nee, in dat onderzoek staat dat misbruik in Europa vaak voorkomt. Dat klopt, maar daar is de reactie van de VVD niet op gebaseerd. Zij baseren zich louter en alleen (in hoofdletters nog wel) op één enkele rechtszaak.

  Wat je bij het onderzoek ook nog moet onthouden, is het aantal vrouwen, dat tijdens het leven een of meerdere malen seksueel misbruikt wordt. Een derde van alle vrouwen heeft al te maken met seksueel geweld in haar leven. En dat gaat dan alleen nog maar over een imho redelijk beschaafd land als Nederland. Een totaal van 60% van misbruikte verstandelijk gehandicapten lijkt me in dat geval niet eens zo verschrikkelijk hoog. Wel heel erg verschrikkelijk. En we moeten alle seksueel geweld zo veel mogelijk zien te voorkomen, daar is vrijwel iedereen het wel over eens (behalve de daders).

  En ja, de VVD volgt in dit verhaal het grootste roddel en achterklap blog van Nederland. En ik vind het onvoorstelbaar, dat iemand als Teeven meent, dat het Nederlandse recht geen rekening met zwakbegaafden houdt. Als Teeven meent, dat er meer waarborgen moeten komen voor zwakbegaafden, moet hij aangeven aan welke specifieke waarborgen hij denkt. Ik verdenk hem er van een politiek spelletje over de rug van een zwakbegaafde vrouw te spelen.