VVD: Tegenbegroting VVD als beste beoordeeld

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

VVD: Tegenbegroting VVD als beste beoordeeld

Volgens doorrekeningen van het Centraal Planbureau doet de Tegenbegroting van de VVD het meest voor een verbetering van het overheidssaldo in 2010.

0

Reacties (5)

#1 Paul

Dan zullen ze vast snel weer mee mogen regeren. Wij van WC eend adviseren..

  • Volgende discussie
#2 Eurocraat

Je kunt je natuurlijk serieus afvragen of een begroting die het beste is voor het overheidssaldo ook meteen de beste begroting is. Als ik in mijn begroting alle onderwijsuitgaven afschaf heb ik een super overheidssaldo, maar het lijkt me toch niet zo verstandig.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 jonas

Prioriteiten stellen, Eurocraat. ;-)

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#4 pedro

Geweldig! Daadkracht. Een tegenbegroting. De concrete maatregelen en plannen, die bij de regering ontbreken.

Na het lezen ben ik toch een beetje teleurgesteld.

Bezuinigen op “Kleinere overheid” en “Minder subsidies” zou ik graag wat meer gespecificeerd zien. Wanneer niet aangegeven wordt over welke subsidies dit gaat, is het niet meer dan een uitroep.
“Activerende sociale zekerheid”? O. Dat is een verlaging van de uitkeringen. Welke uitkeringen melden ze niet. Is dit de bijstand, de WW, de WAO, de AOW, of alle uitkeringen?
“Betaalbare zorg”? Maar hoe ze echter op de zorg gaan bezuinigen, terwijl de kosten zorg al vele jaren stijgen?
“Terugdraaien crisismaatregelen”… Ah. Gaan ze de banken het geld terug vragen? Hoeven wij dat niet meer te betalen? Hoe willen ze dat voor elkaar krijgen?
“Overige lange termijnmaatregelen” levert een vijfde van de bezuinigingen op… Ingecalculeerde bezuinigingen, waar je zelfs nog geen categorie voor hebt kunnen bedenken.
Last but not least worden “Fiscale subsidies” terug gedraaid. Wat? Ik dacht dat de hypotheekrenteatrek onaantastbaar was bij de VVD?

Concluderend kan ik rustig stellen, dat ik op deze manier ook wel een tegenbegroting in elkaar kan draaien, die het bij het CPB nog veel beter doet. Op deze manier kan ik zelfs een overschot op de rijksbegroting voor volgend jaar toveren.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#5 jonas

@4. Nou, Pedro, wat let je?

  • Vorige discussie