1. 3

  Er was toch 500 euri sloopvergoeding voor die oude barrels?
  Voor 1000 eypo heb je wel een aardig pandatje/micra/alto van eind vorige eeuw.

  Tja als je perse een mustang uit ’67 wil hebben betaal je maar wat extra.

  Aan de andere kant is het wel belachelijk. Volgens mij is het zo geregeld dat auto’s als ze eenmaal zijn toegelaten, toegelaten blijven, dat wil zeggen een Toyota Corolla uit ’72 (ik spreek uit ervaring) met alleen voorin tweepuntsgordel (dus alleen heup) mag gewoon tot in de eeuwigheid blijven rijden, zolang die maar door de APK komt.

 2. 5

  @4: ja ik ben er ook nog niet uit, maar ik denk dat deze vorm van discriminatie voor mij acceptabel is. Een veerpont rekent ook meer voor een motor dan voor een fiets.

  Aan de andere kant heeft de CO2 uitstoot van een voertuig niets te maken met parkeren. Als asobakken/busjes dubbel hadden moeten betalen had ik het met gejuich ontvangen.

 3. 6

  Is Aptroot de nieuwe Hofstra, beschermheer van de autobezitters?

  Mensen zijn ook zo heerlijk vastgeroest aan hun autootje. Zelfs 1 kilometer naar de sportschool doen ze ironisch genoeg nog met het vehicle. Jammer, maar alleen als ze het in de buidel voelen wordt dat veranderd.

 4. 7

  @4: in A’dam is rijden soms hetzelfde als parkeren met draaiende motor.

  @5 & @6 : Ach ja, jaloezie en betutteling zijn tegenwoordig ook een vorm van idealisme.

 5. 8

  Jaloezie en betutteling zijn tegenwoordig een vorm van idealisme.

  Waarom zou ik jaloers moeten zijn? Heb je wel eens gedacht over waar rare ziektes vandaan komen, heb je wel eens gedacht dat je een mietje bent als je met je zuurverdiende geld een auto heb gekocht en door de regen naar je sportclub gaat, terwijl ik het doet met mijn fiets, omdat ik domweg geen rijbewijs heb, laat staan een auto, dus jalouzie, nee, meer hoe jij denkt over vrijheid, die je niet hebt, en lekker in de file staan naar je werk, waarvoor je waarschijnlijk een hypotheek betaald enz. Ik heb geen verplichtingen. Laatst geen baan gekregen omdat ik te hoog gekwalificeerd ben volgens het arrogante Randstad Uitbuitbureau. Leve de revolutie! Te beginnen bij de 40+ met hun vakbonden en de 50+ met hun overgeld waardoor ze huisjes in Frankrijk kunnen kopen. Kom op zeg als jongere kom je niet meer aan leuke dingen, je betaalt voor die verwende nesten.

 6. 9

  Het wordt pas link als VVDers een tijdje de baas mogen zijn in Amsterdam: ze gaan investeerdertje spelen met gemeenschapsgeld. Ze kopen een te duur, jaren ongebruikt containerterminal of zelfs een metro lijn. Als ze verderop in hun carrière ergens anders hun presentiegeld incasseren geven ze hoog op over kleine overheden en belastingverlaging.