VVD: de firma leugen en bedrog

COLUMN - Minister Schippers weet het zeker. Duistere krachten zweren samen tegen de VVD. ”Als een bonnetje van vijftien jaar geleden een week voor de verkiezingen opdoemt, dan is mijn conclusie dat het niet voor niets nu gebeurt” aldus de bewindsvrouw. Zelfs na enige bedenktijd blijft Schippers bij haar standpunt dat toeval niet bestaat.

Een regelrechte complottheorie. De daders zoekt Schippers in de richting van de advocatuur, justitie, de media en wellicht de onderwereld. Dat vergemakkelijkt het politieonderzoek aanzienlijk. Nu alleen nog even het bewijs overleggen en het blazoen van de Volkspartij voor Vrijheid en Democratie is weer helemaal opgepoetst.

Vergeten zijn de talloze affaires van zoekgeraakte bonnetjes, verkeerd ingevulde declaratieformulieren, dubbele declaraties, illegale hennepteelt en nodeloze taxiritten. Niet de VVD is het probleem, maar een onzichtbare vijand die er alles aan doet om de VVD in een kwaad daglicht te stellen.

Onbestaanbaar noemt Alexander Pechtold het, maar Schippers heeft gelijk. Het is wel degelijk een complot. Alleen ligt het net even wat anders dan zij vermoedt. Is het toeval dat het altijd VVD’ers zijn die zoveel moeite hebben met het correct invullen van een declaratieformulier en het bewaren van hun bonnetjes? Nee, toeval bestaat niet.

Het is een liberale samenzwering om de BV Nederland zo snel mogelijk van zijn zuurverdiende belastingcentjes af te helpen en ruimhartig binnen eigen kring te verdelen. Diefstal is het, vermomd als een politieke partij. Overdreven? Droom rustig verder. De werkelijkheid is vele malen erger. Een stem op de VVD is een stem op het goedpraten van list, leugens en bedrog. Niet doen dus. Vandaag niet. Nooit niet.

Het enige lichtpuntje is dat de liberale oplichters indachtig het eigen motto ‘vandalen gaan betalen’ en ‘meer straf en minder begrip voor criminelen‘ de gedupeerde overheden volledig schadeloos zullen stellen en een paar maanden welverdiende gevangenisstraf gaan uitzitten. Toch? Niet doorschuiven, maar aanpakken!

 1. 2

  De kop boven het artikel klopt als een zwerende vinger. Desalniettemin blijft het raar dat een partij als de VVD die (bewezen) alleen positief beleid voert voor mensen met een netto inkomen van minimaal een ton per jaar, nog geen 4% van de werkende bevolking. Op basis hiervan zou deze partij 1 a 2 zetels moeten hebben. Waarom stemmen de overige mensen dan in godsnaam VVD? Waarschijnlijk het enige bestaansrecht, zolang het duurt, hypotheekrente aftrek.

 2. 5

  De VVD is vooral heel goed in campagne voeren. Beter dan alle andere partijen. Hun slogans zijn niet slim of creatief, maar wel ontzettend duidelijk. Ik ken meerdere mensen die er met VVD-beleid gegarandeerd op achteruit gaan, maar die toch op Rutte stemmen omdat ze een hekel hebben aan belasting betalen. Je kan uitleggen dat de VVD hun huur wil verhogen, hun toeslagen wil afschaffen en hun minimumloon wil verlagen, maar het enige dat blijft hangen is die oranje/blauwe poster met minder belasting voor hardwerkende Nederlanders.

 3. 6

  @5: dat soort volk is dus te dom om te stemmen. Helaas verpesten ze door hun onnadenkend stemgedrag het wel voor andere mensen.

 4. 7

  Ja Wilem dat klopt wel. Mark Rutte probeerde inderdaad in de laatste verkiezingen mensen wijs te maken dat buschauffeurs tot de veelverdieners behoren.

 5. 9

  Het ging er om dat het 2 keer vlak voor de verkiezingen opdook. Bewust door Lieuwe weggelaten. De bron binnen justitie is ook geen klokkenluider, maar iemand die de informatie bewust een jaar heeft achtergehouden.

 6. 12

  De VVD, ja, daar ben ik al over uitgeluld.

  Maar iemand nog gezien dat Samsom voor een bord stond met de tekst: “Nederland sterker & socialer”. Dat is ook een leugen of op zijn minst een enorm bord voor de kop.

  Newspeak!