1. 1

  Och. Geef me na nieuwjaar maar een handje vuurwerk (mislukt mag ook), wat champoepel, een salmiakknots en een brandertje.

  Bewijs ik dat er leven was op 31-12-2008.

 2. 2

  Ik begrijp niet waarom hier gesproken wordt over reductie (“…dat de vroege aardatmosfeer in zijn totaliteit niet zo reducerend was…”) terwijl het toch duidelijk gaat om het omgekeerde, namelijk creatie. De constructie van functionerende aminozuren, bouwstenen van het leven in the universe.

 3. 5

  Wat het experiment van Miller ook duidelijk maakte is dat er ook stoffen ontstaan die juist het ontstaan van leven tegenwerken. De samenstelling van het experiment maakt een bijzonder giftige creatie.

 4. 6

  Cornelis, wat giftig is voor de een, is leven voor de ander. Pas bij de stromatolieten kwam er überhaupt zuurstof in de atmosfeer. En er bestaan extremofielen die alleen in een ‘giftige’ atmosfeer kunnen leven. Relativiteitstheorie op biosfeerniveau.

 5. 7

  @2: Ik vind het trouwens wat vreemd om over creatie te spreken. Er wordt niet iets gemaakt uit niets, er worden alleen moleculen omgezet in andere moleculen (vermoedelijk oa. door reductiereacties).

 6. 9

  Ja, beroemd en zeer inspirerend experiment. Heeft mij o.a. scheikunde doen gaan studeren. Ben daar overigens gelukkig niet in gaan werken :)

 7. 10

  in de vulkanen gevormde aminozuren” ??

  CO2 dient flink gereduceerd, CH4(methaan) moet worden geoxideerd. Was er geen CO2 en/of H2O aanwezig?