VS chanteert VN?

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

De opsteller van een rapport over vrijheid en bestuur in het Midden-Oosten beschuldigt de VS van chantage. Het rapport had in oktober al naar buiten moeten komen, maar wordt op verzoek van de VS en diverse Arabische landen nog herschreven. Maar nu dreigt Washington 100 miljoen dollar aan steun voor het VN ontwikkelingsprogramma stop te zetten als het rapport wordt gepubliceerd in de huidige versie.

Washington is “niet gelukkig” met de delen van het rapport over de Amerikaanse bezetting van Irak en over de Israëlische activiteiten in de Palestijnse gebieden.
Fergani, de hoofdopsteller van het rapport antwoord op de vraag of er bewijs is voor zijn aantijgingen dat “er natuurlijk geen officiële documenten over zijn. In zaken als deze geef je je tegenstanders geen dingen waarmee ze kunnen terugvechten.”

Eh, right. De beschuldigingen zijn ernstig, kom dan met bewijzen. Zijn die er niet, houd dan je bek.

Reacties (2)

#1 Mark

Zo gaat t nou altijd. Zat gisteren nog in een boek over geschiedenis te lezen, over de nobele afkomst van de VN (League of Nations van president Wilson) en wat de Amerikanen daaraan bijdragen. Maar ze spelen met geld. Jaren hadden ze een betalingsachterstand. Is die nu weggewerkt, dan dit weer. Machtsspelletjes. Zucht.

  • Volgende discussie
#2 Joost

Maar die gast staat wel erg zwak met zijn beschuldigingen. Ik denk dan ook niet dat we er veel acht op moeten slaan.

  • Vorige discussie