1. 1

  Tja, mijn woorden in de vorige thread zijn nog niet koud…
  Maar goed, als de Amerikanen al hun persoonsgegevens doorgeven mogen ze de onze ook hebben.

  *moppert*

  Een mens kan tegenwoordig even goed naakt op straat rondlopen.

 2. 3

  Ik deed het toen niet, maar zal het nu op je verzoek wel doen:

  DOUBLYOU TEA EFF heeft de VS te maken met mijn dataverkeer buiten de VS? Even serieus: Als Nederland hier op in gaat, kunnen we net zo goed vragen of de VS er een sterretje bij doet op hn vlag. Dan kunnen we tenminste nog meestemmen over wie het over ons te zeggen heeft.

 3. 15

  Werd het spionagenetwerk van de VS vroeger ook niet heel af en toe gebruikt om de belangen van het Amerikaanse bedrijfsleven te dienen? Heel af en toe hoor meende ik, heel erg vroeger, mischien nog wel de tijd van voor operatie Gladio.

  Zit ik nu te dagdromen of de eu…

 4. 18

  @MP, zoiets?

  “Onderzoeksrapporten van onder meer het Europees Parlement toonden aan dat dit oorspronkelijke militaire spionagenetwerk ook wordt ingezet voor economische doeleinden en voor bespionering van burgers en maatschappelijke organisaties als Greenpeace en Amnesty International.”

  en dit is 2000, na die martelkampen, valse bewijzen voor oorlog (wie je ook geloofd), is het allemaal (of je voor of tegen bush bent) toch niet allemaal zo makkelijk als eerder om maar even “voor de war on terror” info door te spelen, alsof we zelf niet goed genoeg zijn om het te checken.

 5. 19

  Nee het zal toch niet.

  Vroeger lang geleden zullen ze er af en toe eens over nagedacht hebben. Wat moet je anders met bestanden van alle internationale betalingen, dan het terrorisme bestrijden.

 6. 21

  Heeft iemand er wel eens over nagedacht dat wij hetzelfde van hen kunnen eisen?

  Net zoiets dat wij nu allemaal met die chips met biometrische gegevens in onze paspoorten moeten rondlopen terwijl de Amerikanen daar niet aan hoeven?

  Maar daar hebben ze natuurlijk geen terroristen.

  *kuch* Oklahoma *kuch*

 7. 22

  @Spruyt #21 : Inderdaad : voor wat, hoort wat!

  Anderzijds lijkt het me niet zo´n geslaagd idee om in het geniep door de CIA, of hoe die terroristen ook mogen heten, in het geniep begluurd te worden en vervolgens bij verrassing uitgeleverd te worden. “Bei Nacht und Nebel” heette dat vroeger…

  Maar die slapjanussen hier zullen die data wel afstaan, vermoed ik…. Zoveel kan de eigen bevolking hen ook weer niet schelen.

 8. 23

  Was dit niet een van de angsten toen besloten werd alle dataverkeer voor 3 jaar op te slaan? En had de politiek toen niet bezworen hierin zeer terughoudend te zijn?

 9. 24

  Er worden alleen al meer dan een triljoen e-mails per jaar verstuurd. Zoeken naar verdachte zaken kan alleen via data mining en bepaalde kenwoorden.
  Dus als iedereen nou Bush bomb al qaida en nog een paar termen in elke e-mail schrijft bijv als trailer of ergens in de tekst dan slaat zo’n zoeksysteem volledig op tilt.