1. 2

  @Ruud

  Dat is dan toch niet wat mij ooit geleerd is.
  Zomertijd werd ingesteld sinds de energiecrisis van de jaren 70 om energie te bespaeren.

 2. 4

  Vanwege het fysieke en psychologische effect op mensen, krijg ik steeds meer het gevoel dat het gebruikt word om de boel koest te houden.

 3. 6

  @Z
  Da’s nou precies wat ik bedoel: je werk doen en je kop dicht houden. Werknemers die door eerste lentezon actief worden beginnen ook te kankeren en zich overal mee te bemoeien. Machthebbers zijn gebaat met dociele werknemers, niet met actieve.

  Daarom zijn Poolse werknemers zo pouplair in Nederland: goed opgeleid (door het communisme) en armoede (door het ingevoerde kapitalisme), daardoor worden ze lekker uitgebuit hier.

 4. 7

  @Ruud

  Je ziet iets teveel complotten denk ik.
  en werknemers 1 week laten afzien door een uurswijziging houdt ze geen ganse lente stil.

  Maakt ze eens ze terug op hun plooi zijn enkel irritanter.

 5. 8

  De zomertijd invoeren terwijl op sommige plekken de temperatuur nog zo’n -20 graden was en op andere plekken de sneeuwstormen hele steden platlegden, daar kun je je vraagtekens bij zetten. Maar je kan je ook afvragen in hoeverre de cijfers van één zo’n jaar representatief zijn.

 6. 10

  Een winterstop als buiten iedereen in T- shirt rondloopt…tja.. als het over jaren blijkt geen rendement te hebben…heeft geen nut dan. Je kan dat niet flexibel op korte termijn/ werkelijke omstandigheden toepassen helaas.

 7. 12

  Gewoon ophouden met die onzin. Een onderzoek van goed twee jaar geleden heeft uitgewezen dat voor Europa de energiebesparing nagenoeg tot nul is gereduceerd (iedereen heeft tegenwoordig zoveel apparaten in huis….) en het economisch nut is daar al doorheen geschoten.
  En niemand heeft genoeg lef om Europabreed maar eens aan te kaarten dat we best zonder kunnen.
  Reeds.