1. 1

  Yeah Toronto Sun….that says enough…remember back in the old country there was something called “de waarheid” . that is what you can compare this rag to.

 2. 2

  Een nuchterheid en verslaggeving waar menig Nederlandse krant of media aan voorbeeld aan zou kunnen nemen. Wilders wordt keurig neergezet als een schreeuwende mafketel met dwaze waanbeelden, nicely done..

 3. 4

  @1: Dus niet. De Toronto Sun is een zwaar conservatieve tabloid. Die vergelijken met de Waarheid is als Donald Trump vergelijken met Marcus Bakker. Als een lul op een drumstel.

 4. 6

  In Canada wordt het multiculturalisme door het gehele politieke spectrum omarmd. Het zegt helaas niet zoveel wat Canadezen van Wilders vinden.

 5. 8

  @6: Als land dat in de afgelopen eeuw een ware tsunami aan massa-immigratie heeft gehad kan dat ook niet anders. Alle partijen zijn daar de PvdAllochtonen.

 6. 9

  @6: Dus? Pas als we geert in een land komt waar multiculturalisme niet aanwezig is en er kritiek komt is die kritiek terecht?

  (en da’s nog even afgezien van ’t feit dat geert z’n boodschap daar natuurlijk niet hoeft te verkopen — d’r is niets om tegen te ageren).

 7. 10

  Meer dat je hier niemand overtuigt met “Canadezen vinden Geert een griezel”. Nederlanders denken, naar mijn mening, heel anders over multiculturalisme en pluriformiteit in het algemeen.

 8. 12

  @JSK: offtopic, maar te leuk om niet te doen:
  Over the last year or two, however, my perception has changed. I’ve begun to get the distinct (albeit also purely subjective) feeling that Europeans are simply better off than Americans. That Western Europe is now more advanced than the US.

  en

  For me, these sorts of details somehow add up to a sense that Western European countries are energetically and confidently moving ahead, are not afraid to plan for the future, and are even looking forward to actively creating it. By contrast — with the notable exception of its aggressive development of internet technology — the US seems preoccupied with figuring out how to preserve things the way they’ve always been, to resist the process of change. And that is exactly the opposite of how I used to feel when I traveled across the Atlantic in the 1980s or 90s.

  Ontopic: Geert geimporteerde bangmakerij uit de VS wil ons hetzelfde proces inslurpen. Not. Gonna. Happen.

 9. 13

  Mjah. Je kan het dan leuk vinden, maar om nu specifiek in een topic dat over Geert Wilders gaat de stelling aan te durven gaan dat wij hier open(er), frank(er) en vrij(er) met een veranderende wereld omgaan dan elders vindt ik wel van een, laten we zeggen, “speciale” focus getuigen.

 10. 14

  @12: Tsja, vergelijkt hij Zwitserland met Alabama ofzo? Ik heb drie Amerikanen die ongeveer het tegenovergestelde zeggen als het gaat over openbaar vervoer, de publieke ruimte en draadloos internet (“onbetrouwbaar, vies, traag”).

 11. 17

  Hrmpf. Ik vind het interessant hoe de schrijver van de post waarnaar jij linked tot zijn conclusie is gekomen. In dit soort discussies krijg ik vaak gevoel dat Amerikaanse toeristen betreft die gecharmeerd zijn van het idee dat je bier mag drinken in het openbaar aan een middeleeuwse gracht. Van dichtbij heb ik wel ervaren dat Amerikanen die *hier leven* de Nederlandse mentaliteit en manier van doen veel minder charmant vinden in het dagelijks leven. Selection bias allicht, maar van elke Amerikaan hoor ik op zich dezelfde klachten.