1. 2

  Hangt er van af. Bij een incicent met weinig slachtoffers, maar veel impact en reuring in het land, zou het misschien ook beter zijn even de campagnes stil te leggen. Of op zijn minst ‘campagneluwte’ te betrachten.
  In het geval van de Tripoli-crahs vind ik het echter niet nodig.

 2. 4

  Ingetogener prima, stoppen niet. Zeker niet als je vervolgens toch weer begint. Dan is het meer een adempauze voor jezelf inlassen dan geraakt zijn door de ‘ramp’. In dit geval vind ik dat het hele land nogal overtrokken reageert. Het is naar voor de nabestaanden en een uitermate tragisch ongeluk, maar vliegtuigcrashes gebeuren met enige regelmaat en je weet dat je dat risico loopt, net als met elke andere vorm van aan verkeer deelnemen. Zoiets kun je niet voorkomen en om het land vele dagen bezig te houden met een tragisch ongeluk is in mijn ogen zinloos en een mediageilheid op menselijk lijden.

 3. 5

  Nog los van hoe de media ompsringen met welk incident dan ook, kun je per geval bekijken welke ‘rouwmaatregelen’ toepasselijk zijn. Ook al gaat het om incidenten die ‘met enige regelmaat’ gebeuren. Die regelmaat zou eerder wel aanleidng kunnen zijn de boel eens stil te te leggen.

  Ik denk dat niemand er een probleem mee gehad zou hebben als een campagne even stopt bij zoiets als de deze week herdachte vuurwerramp in Enschede. Maar daar gebeuren ook andere treurigheden, die wat mij betreft ook wel tot campagnerust mogen leiden.

 4. 6

  Het probleem van de media-aandacht is vooral dat er bijster weinig te vertellen is. De media vallen daardoor erg snel in herhaling of komen met oninteressante ‘achtergrondverhalen’ van allerlei ‘vergelijkbare gebeurtenissen’ en gesprekken met ‘deskundigen’.

  Campagnes stilleggen mag van mij t/m 9 juni. Ik snap toch al niks van dat campagnegedoe. In grote lijnen staan de partijprogramma’s al lang vast en in detail ook al een tijdje. Toch schieten de peilingzetels continue van de ene naar de andere partij en weer terug. Wat zou het toch mooi zijn als er meer mensen zouden stemmen op partijen waarvan de plannen ze aanstaan, ipv op partijen die goed campagne kunnen voeren.

 5. 7

  Stoppen?
  Ben je helemaal betoeterd! Dan heeft de rioolblad de Telerommel helemmaal niets anders meer te doen dan slachtoffers bellen in het ziekenhuis…

  Lijkenpikkers

 6. 8

  @7: Ik zal het je nog gekker vertellen. Collega’s beginnen al te vragen wat ik er van vind. Kijk als je me dat vraagt over een campagne-uitspraak, daar kan ik me iets bij voorstellen. Maar een vliegtuigongeluk?

 7. 9

  Ach, je kan ze altijd vertellen dat het wel weer eens goed was om aan je eigen sterfelijkheid herinnerd te worden… Denk niet dat je daarna nog veel vragen krijgt. ;-)

 8. 10

  Whatever. Couldn’t care less. Lijkt me dan ook geen gepast gebaar, het is namelijk helemaal geen gebaar. Pure marketing is het. Ze struikelden over elkaar om maar vooral mee te delen dat niemand meer iets aan “de campagne” deed. Dat was het eerste wat ik uberhaupt meekreeg van “de campagne”. Beter had men gewoon zijn muil dicht gehouden.

 9. 11

  Zeggen dat je stopt uit pieteit is ook een vorm van campagnevoeren.
  En ik begin me te irriteren aan mensen die neerstorten.

 10. 12

  @8: Je moet zeggen dat je het er in principe mee eens bent, maar de voorgenomen uitvoering totaal onrealistisch vindt.

 11. 15

  Toeval? En paar minuten later: SP open Air gaat niet door; toegangsbewijzen hele dag geldig voor bezoek openluchtmuseum. Lezen ze soms Sargasso bij de SP?

 12. 17

  Absoluut niet stoppen met campagne voeren. De ramp staat er los van, is geen nationale ramp en het enige levende slachtoffer heeft bovendien geen stemrecht, om het wat luchtiger te maken. Ik vind een nieuw kabinet veel belangrijker dan een ongeluk met een vliegtuig. Een beetje eelt op de ziel hebben is goed, overal schuilt een Damschreeuwer die ons hysterisch uiteen laat stuiven.

  Het is absurd dat we al zo lang een demissionair kabinet zitten en niet direct verkiezingen worden gehouden.

  Nog absurder is de onduidelijkheid hoeveel weken of zelfs maanden het gaat duren voordat er een formatie wordt gevormd. Nadat er allerlei speciale commissies, tussenmannetjes en planbureaus zijn ingeschakeld. Zinloos, we weten toch niet hoe het precies in de toekomst gaat lopen. Concreet over formaties praten is overigens een groot taboe tijdens de campagne.

  En het zal uiteindelijk nog onbegrijpelijk worden, wanneer het kabinet straks weer het land in trekt, om in 100 dagen de burger te leren kennen.

  Kunnen we niet beter direct Don Quichot als leider op het schild hijsen?