1. 11

  slik… Flag it’ll be.
  Maarreuh, [sesamstraatmode ON]
  Ik heb wel jullie hulp nodig, want, zei Ernie cryptisch, ik heb er twaalf nodig, en heb er nog maar 5…
  [sesamstraatmode OFF]

 2. 14

  12 “sterretjes”? “Lid”staten die in hun ster genaaid worden door Brussel? Elke gele ster met zijn eigen tekst, met bijvoorbeeld een “Jude” voor Nederland?

 3. 32

  Trouwens nooit begrepen waarom ze de vlag met 12 gele sterren in een cirkel niet gewoon door eentje met een gele cirkel hebben vervangen. Dat zijn gewoon heeeeeel veel sterretjes. Kan je elke uitbreiding aan zonder problemen. En de wijziging is minimaal.
  Maar los daarvan ben ik voorstander van een geheel nieuwe vlag.
  Bijvoorbeeld in de vorm van een stopbord voor de Holocaust.

 4. 45

  Indoeuropees ? Dat wordt dan het paard of de stijgbeugel. Een fijne pre-christelijke trek was overigens het koppensnellen en die bij de voordeur van je hut hangen.

 5. 50

  Rechts van ons: het rijk van het Kwaad. Beneden ons: het rijk van de Armoe. Links van ons het rijk van Neptunus en de Onderwereld, boven ons: Noordpool, Noorderster.

 6. 55

  Een van de icoontjes van de kijkwijzer. Bijvoorbeeld de spin om aan te geven dat het heel eng is: Europa is niet voor bangerikken.

 7. 56

  Briljant plan. Maar ik mis nog een roos, als symbool voor de paar verdwaalde socialisten die nog door de Europese Unie zwerven. Of, voor de complotfreaks onder ons: als symbool voor de Rozenkruizers, die natuurlijk stiekum al eeuwen Europa in hun macht hebben…

 8. 60

  Volgens mij moet er een roos bij, als symbool voor de paar verdwaalde socialisten die nog door de Europese Unie dwalen. Of, voor de complotfreaks onder ons, als symbool voor de rozenkruizers, die natuurlijk stiekum al eeuwen de macht over Europa hebben.

 9. 63

  mogelijke toevoegingen:
  Speciaal voor de vs een gay teken (of leuker, een ‘Prince aka The Symbol teken’
  Ammensty Int. kaars of het WWf beestje?

 10. 71

  @Crachat: Nee volgens mij is dat amerikaans.

  “The red ribbon became an international symbol of AIDS awareness during 1991. The organisation Visual AIDS in New York, together with Broadway Cares, and Equity Fights AIDS, established the wearing of a Red Ribbon as something that signified support for people living with HIV/AIDS.109”

  http://www.avert.org/his87_92.htm

 11. 73

  Ik stem nogmaals op het McDonalds logo. Grafisch gezien past het er perfect bij, daarnaast is het een mooie verwijzing naar het neoliberale karakter van de grondwet. McDonalds heeft ook Europa volledig geannexeerd. Ik las laatst een interview met één of andere hotemetoot van McDonalds en die zei dat er eigenlijk geen restaurants meer bij zullen komen. Veel mensen preferen Burger King of andere hamburgers maar ik heb als middelbare scholier bij McDonalds gewerkt en ik maakte toen zelf regelmatig quarterpounders met veel kaas, sla, en big mac saus. Dat is in mijn ogen nog steeds de ideale hamburger. Helaas niet te verkrijgen tenzij je verschrikkelijk goede connecties met iemand in de McDonalds keuken hebt.

 12. 78

  Zelf “mis” ik de McDeluxe. Werd zeker te weinig besteld

  /gaat klagen over het gebrek aan smaak van McDonalds bezoekers….

  Ik twijfel wel of die er op moet omdat ik de ‘golden arch’ zo typisch Amerikaans vind, dat het niet echt past op de Europese vlag (roept teveel vraagtekens op). Ik begrijp de gedachte erachter wel, maar er staat toch al een euroteken? (neem anders een mini VS-vlagje op? ;-)

 13. 79

  ja maar het logo is zo goed. Een mini amerikaans vlagje is grafisch niet uitvoerbaar. De McDonalds M is gewoon het symbool van de vrije markt. Beter dan het Shell logo. Het is bijna net zo’n goed logo als het christelijke kruis of de hamer en sikkel.

 14. 86

  Bonen zijn zeer gezond heb ik wel eens gelezen. Je moet bonen eten. Bonen bonen bonen. Zelf leg ik ook wel eens een voorraadje aan van bonen. Goed voorbeeld is witte bonen in tomatensaus. Wist je trouwens dat deze nog lekkerder worden wanneer je een hoop zout en peper toevoegt ?

 15. 92

  Volgens mij hebben San Marino en Vaticaanstad geen Mac.

  Maar verder vind ik dat de Mac onlosmakelijk verbonden is met Europa en een symbool voor de VS bemoeienis.
  Overigens, is NL niet het bruggenhoofd geweest voor de Mac alhier?

  De landing in Amsterdam. Er werd geen tegenstand geboden.

 16. 104

  staat die punt voor de Mont Blanc of voor het masculine (a la Da Vinci code)?
  Als het laatste het geval is dan mag een vrouwensymbool ook wel (wat is het logo van Hans Verkerk?)

  daarnaast verdient zeker de voetbal een plek, misschien ook de wietplant

 17. 105

  Altijd geleerd om te vragen: wat staat er en waarom staat het er. Ik heb inmiddels iets gemist denk ik. Wat is het symbool rechts van de euro ?

 18. 106

  Harde keuzes waren het! Die andere Ruud hierboven zat er mooi op…
  •Mescaline’s bijdragen waren zeer poëtisch, een vlag met nationale gerechten zou ook mooi zijn, bvb, maar meer voor de Libelle ofzo. (je krijgt 50% hoor :-)
  • Ook dat vrijheidsbeeld, sterk.
  • Pre-europees vond ik niet echt, een sterk symbool dan. Dacht nog aan Lascaux, maar dat was dan gewoon een rare bison.
  • omda’k op 12 stuk wou blijven vanwege zichtbaarheid, sneuvelden de ietwat Amerikaansen onbarmhartig.
  • laatste die eraf viel was het vrouwenteken -zeer jammer.
  maar misschien later. Kunnen we nog eens collectief tekeergaan.

 19. 112

  • en o ja idd: die guillotine: prachtvondst.

  Overigens: tijdens die zo horribele jaren na de revolutie: 3000 mensen dood. Tijdens de Parijse Commune niet zo veel later: minstens 30.000…

 20. 114

  Prachtig. That’s my europe.

  Waarom heeft de darwin fish het niet gehaald, ben ik enkelt nog benieuwd naar. Ik zou die bijvoorbeeld wel ipv de passer willen inpassen (dan zou ik helemaal voor de grondwet stemmen, zeg maar), maar dat kan ook komen omdat ik niet veel weet van de historie van de vrijmetselarij.

 21. 115

  1.Het AIDS teken, uweetwel, dat ding wat een beetje lijkt op de rozetten die kampioenspaarden opgespeld krijgen, mag dat erbij ? Symbolisch voor gezondheidszorg.
  2. De SMILIE, als verwijzing naar ICT en al wat de underground commercie ervan maakt.
  3. Een Electriciteitsmast of Oliepomp, als verwijzing naar de privatisering en ‘nieuwe’ exploitaitiebron van de burger -in- bonus. Wellicht geflankeerd door een geknakte windmolen ?
  4. En een silhouet van een pistool, als verwijzing naar de EU die veiligheid en justitieel beleid gaat overhevelen naar maffiabeulen en huurlegers, een soort klu klux klan gerechtigheid. Want ik voorzie degerlijke gevolgen in samenhang met van liberalisering, privatisering en dat rechtsgelijkheid wordt gecommercialeerd ‘in ultra’ van en voor de well-to-do. De m/vr-in- bonus mag gebruikt maken van de normale advocatuur en rechtsgang, de rest, losers zoals ik zullen eigen vormen van creatief snelrecht moeten toepassen, teruggeworpen op zichzelf en daartoe gedwongen door burocratische drempels en armoede.

 22. 117

  @nove: dat aids dingetje heeft alleen in rood die betekenis. Er zijn in veel kleuren varianten die iedere keer weer ergens anders voor staan. Net als bij die polsbandjes.

 23. 118

  @111: Marx, Freud, Jung en Einstein… Wie vergeet ik nog qua Joodse invloed en betekenis?
  Over de Gristelijkheid dit, wat mij betreft: een sekte heeft met alle mogelijke middelen en de eerste public-relations campagne een continent in een bijgeloof gestort en later andere continenten doen bloeden. De inquisitie is tot nader order het gruwelijkste systeem geweest dat de aard gekend heeft.
  Deze onvoorstelbaar grote invloed op het menselijke vermogen heeft er niet anders voor kunnen zorgen dat er verzet kwam, opstand. Die heeft geleid tot calvinisme, protestantisme, socialisme of Nietzsche.
  These en antithese op historische millennia-schaal zo u wil. Ik wacht nog steeds met groot ongeduld op de synthese.
  De democratische eenmaking van Europa, ondanks de twaalf onderdelen hierboven, en de door bvb. internet weergegeven democratisering zijn daarentegen bijzondr hoopgevende tekens.
  @112: De DarwinFish. Dankzij jullie comments heb ik ‘m leren kennen: schitterend! Omdat de kattolik fish als symbool omgedraaid wordt naar het Darwinisme van een vis die door evolutie een vis is. Maarrrr… ik vind het een beetje wèg van een puur logo, een éénduidig simpel beeld wat voor iets staat. Het is een rebusje an sich, en dus vanuit eenvormigheid niet passend binnen ‘de twaalf’.
  Optie blijft: we maken er 13 tekens van, of we bedenken een symbool wat wèl eenduidig staat voor Darwin… Als je d

 24. 119

  @111Caprio: Marx, Freud, Jung en Einstein… Wie vergeet ik nog qua Joodse invloed en betekenis?
  Over de Gristelijkheid dit, wat mij betreft: een sekte heeft met alle mogelijke middelen en de eerste public-relations campagne (machtswellust verkocht als ethische code en omgekeerd) een continent in een bijgeloof gestort en later andere continenten doen bloeden. De inquisitie is tot nader order het gruwelijkste systeem geweest dat de aard gekend heeft.
  Deze onvoorstelbaar grote invloed op het menselijke vermogen heeft er, vanwege haar kritische massa overschreden, niet anders dan voor kunnen zorgen dat er verzet kwam, opstand. Die heeft geleid tot calvinisme, protestantisme, socialisme of Nietzsche.
  These en antithese op historische millennia-schaal zo u wil. Ik wacht nog steeds met groot ongeduld op de synthese.
  De democratische eenmaking van Europa, ondanks de twaalf onderdelen hierboven, en de door bvb. internet weergegeven democratisering zijn daarentegen bijzonder hoopgevende signalen.
  @112Mark: De DarwinFish. Dankzij jullie comments heb ik ‘m leren kennen: schitterend! Omdat de kattolik fish als symbool omgedraaid wordt naar het Darwinisme van een vis die door evolutie een vis is.
  Maarrrr… ik vind het een beetje wèg van een puur logo, een éénduidig simpel beeld wat voor iets staat. Het is een rebusje an sich, en dus vanuit eenvormigheid niet passend binnen ‘de twaalf’.
  Optie blijft: we maken er 13 tekens van, of we bedenken een symbool wat wèl eenduidig staat voor Darwin… Als je d

 25. 120

  Deze reactie is later door de redactie uit het spamfilter geplukt, onze excuses

  @111Caprio: Marx, Freud, Jung en Einstein… Wie vergeet ik nog qua Joodse invloed en betekenis?
  Over de Gristelijkheid dit, wat mij betreft: een sekte heeft met alle mogelijke middelen en de eerste public-relations campagne (machtswellust verkocht als ethische code en omgekeerd) een continent in een bijgeloof gestort en later andere continenten doen bloeden. De inquisitie is tot nader order het gruwelijkste systeem geweest dat de aard gekend heeft.
  Deze onvoorstelbaar grote invloed op het menselijke vermogen heeft er, vanwege haar kritische massa overschreden, niet anders dan voor kunnen zorgen dat er verzet kwam, opstand. Die heeft geleid tot calvinisme, protestantisme, socialisme of Nietzsche.
  These en antithese op historische millennia-schaal zo u wil. Ik wacht nog steeds met groot ongeduld op de synthese.
  De democratische eenmaking van Europa, ondanks de twaalf onderdelen hierboven, en de door bvb. internet weergegeven democratisering zijn daarentegen bijzonder hoopgevende signalen.
  @112Mark: De DarwinFish. Dankzij jullie comments heb ik ‘m leren kennen: schitterend! Omdat de kattolik fish als symbool omgedraaid wordt naar het Darwinisme van een vis die door evolutie een vis is.
  Maarrrr… ik vind het een beetje wèg van een puur logo, een éénduidig simpel beeld wat voor iets staat. Het is een rebusje an sich, en dus vanuit eenvormigheid niet passend binnen ‘de twaalf’.
  Optie blijft: we maken er 13 tekens van, of we bedenken een symbool wat wèl eenduidig staat voor Darwin… Als je d

 26. 121

  Tis inderdaad een beetje een rebusje, althans een ichthus met voetjes is nog wel redelijk ‘basic’, maar als symbool niet direkt voor iedereen herkenbaar.

  Het is een fraaie vlag geworden. (hebben we al gediscuzeurd of een wietblad heel Europees is, of is dat ‘een stukje nationalisme’, het maakt de Amerikanen in elk geval jaloers ofwel boos, en dat is een pro -geldt ook voor darwin fish denk ik :-)