‘Vrijdagmiddag had ik er nog 278’

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

Elke week maakt GeenCommentaar ruimte voor een artikel van de satirische website de Speld! Nieuws zonder de ‘feitish’ van de reguliere media.

Hyves-logo (Foto: Flickr/comicbase)

Vanuit het niets verloor Joeri Veldt afgelopen weekend twee van zijn vrienden op Hyves. Over het motief van de breuk tast de student Sociale Geografie vooralsnog in het duister. Hij vreest nu voor ‘sociaal isolement’ en roept zijn voormalige vrienden op om zich te melden.

“Vrijdagmiddag keek ik voor het laatst, toen had ik nog 278 vrienden. Vandaag waren dat er opeens 276. Dat is een klap die hard aankomt.” Wie de personen zijn, die het contact hebben verbroken, weet Joeri nog niet. “Isabelle, Maarten, Janneke, Sem, Sofie, Anoek, ze zijn er allemaal nog. Ook Hugo, Marco, Fatima, Olga en Jelte staan er nog gewoon tussen. Ik kan er mijn vinger maar niet op krijgen wie nou precies missen.”

Ook naar de beweegredenen achter de verdwijning kan Joeri slechts gissen. “Ik was afgelopen zaterdag op een afstudeerfeestje en heb toen een paar grappen gemaakt ten koste van Alexander Pechtold en Jeroen van der Boom. Maar het zal toch niet dat mensen daar aanstoot aan hebben genomen?” Huisgenoot en beste vriend Remco kan al evenmin bedenken waarom Hyvesvrienden hun relatie met Joeri zouden verbreken. “Ok, zijn gevoel voor humor is soms nogal oppervlakkig, en grapjes over schaamlipvergrotingen kunnen verkeerd geïnterpreteerd worden, maar dan hoef je toch niet meteen zo?n drastische stap te nemen? Ik vind ’t wel erg overdreven allemaal.”

Joeri’s grootste angst is een algeheel sociaal isolement: “Voor je het weet is het hek van de dam, en lopen er nog meer weg. Van wie moet ik dan nog krabbels of respect voor mijn vakantiefoto’s krijgen?” De twintiger bezint zich inmiddels op een lijmpoging en roept het verdwenen tweetal daarom op om hun identiteit te onthullen. “Misschien kunnen we eens koffie gaan drinken. Ik ging juist zo lekker richting de 300.”

Reacties zijn uitgeschakeld