1. 5

  Oh ja, mijn advies. Mijn advies zou zijn, en dat doe ik dan toch het liefst met eigen schoenen aan, om een staatsgreep te plegen, de macht te grijpen en zelf een soort van zakenkabinet in te stellen, dat dan best door de huidige Tweede Kamer mag worden gecontroleerd.

 2. 8

  LOL @7 Vrouwen met das zijn geil ;-)

  Ik zou alle boeken van mn collega/concurrent fractievoorzitters/ex-lijsttrekkers meenemen en zeggen: “doe mij die onderhandelingen dus maar”.

  Maar wat als we het omdraaien: wat zou Beatrix tegen iedere fractievoorzitter (willen) zeggen? Vooral Wilders maar ook Bos en JP leveren mij hoofdbrekens op.

 3. 12

  In de schoenen van Mark Rutte zou ik haar adviseren Bos en Balkenende uit te nodigen en hen streng toe te spreken: “Wij hebben besloten dat er ofwel een kabinet CDA-PvdA-CU ofwel een kabinet CDA-PvdA-SP komt. Eveneens hebben wij besloten dat u beiden minister zult worden, en dat vanwege uw onophoudelijke gekibbel de kleinste partij in de coalitie de minister-president zal leveren. Hier ziet u onze fraaie achterkamer: U hebt een uur de tijd om samen te beslissen onder welke MP u het landsbelang wilt dienen.”

  Als kado zou ik haar een Ipod met ontspannende muziek geven, omdat ik weet dat ze na mij Wilders op de thee krijgt.

 4. 15

  Mijn advies zou zijn dat dit zo’n heikele kwestie is dat zij zich hier niet mee dient te bemoeien.

  Beatrix kan de kwestie overlaten aan de vice-voorzitter van de Raad van Staten of aan een commissie van Ministers van Staat (Kok, Mierlo, Altes, Broek).

  Als cadeau zou ik een enkeltje Benidorm aan haar geven, waar zij niet alleen mag overwinteren, maar ook voorgoed mag blijven.

 5. 16

  — Redactie: uit spamfilter gehaald. Niet te snel achter elkaar comments er in gooien. Raakt het filter overstuur —

  Ik wil Hare Majesteit graag adviseren eerst een formatietheater te organiseren met het CDA in de hoofdrol, featuring PvdA en SP. Met als spannend slotstuk de mislukking ervan, doordat het CDA en de SP helemaal niet naast elkaar willen zitten, en van meet af aan ook nooit gewild hebben.

  Om vervolgens, na de voorstelling, over te gaan op de snelle, werkelijke formatie van een CDA/PvdA/CU-kabinet, waarvan iederéén al weet dat het eraan komt, en die bovendien al achter de schermen voorbereid werd tijdens de theatervoorstelling.

 6. 20

  Dank je, Steeph. Volgens mij reageerde ik vrijwel tegelijk met Nette Heer, of niet?

  @ Carlos, ja, allemaal! Maar slechts met de nobelste der bedoelingen, ik heb een nieuwe goksite die ik graag wil promoten.

 7. 22

  [img]http://www.xs4all.nl/~foz/anarchistbomber.jpg[/img] In die van de fractievoorzitter van de Partij van de Anarchisten met een mooi rond pakje met aangestoken lont (ACME) en met het advies dat het echt wel de hoogste tijd wordt om dat koninklijk poppenkast op te doeken.

 8. 23

  Ik ben Geert Wilders en ik verwacht een kado. Mijn instructie zal zijn: alle inzet nu voor een rompkabinet van PvdV, VVD, SGP, CU, CDA.

 9. 25

  Als marijnissen en als kado een paar bijstandsgezinnen mee nemen die bij haar in komen wonen.

  En als advies de democratie zo snel als mogelijk af te schaffen omdat anders de SP bij de volgende verkiezingen weer tot een onbelangerijk partijtje wordt gereduceerd.

 10. 28

  PvdV, VVD, SGP, CU, CDA zou leuk zijn. Ik heb nog nooit zo gelachen met mijn dagelijkse avondkrant als tijdens het 1e kabinet Balkenende. Ik zou het maximaal 2 maanden geven.

 11. 30

  @Jaap
  Ik zie FH trouwens niet samenwerken met JPB. Trouwens….waarom verliezend links als coalutiepartners?!

  Wat Femke meeneemt voor HM? ‘The inconvinient truth-DVD’ en/of laarzen….advies laat zich dan wel raden.

 12. 34

  Geert: Bea het zijn de moslims maar vooral de linksen! De linksen bea! ze maken dit land kapot. Daartoe wil ik, Geert, een wetenschappelijk instituut oprichten om het linksgen te vinden. Middels harde maar rechtvaardige selectie kunnen we dan dit land voor ons eigen bestwil zuiveren van de ware bron van het kwaad. Zoals mijn beste vriend Cato eindig ik onze fractievergaderingen altijd met: ‘En de linkse kerk moet vernietigd worden!’

  Niet gaan gillen hoor Steeph, dat doet mijn dochter van twee ook en ik ben ondertussen immuun :P

 13. 36

  Rouvoet:

  Beste Bea, sla allereerst geen acht op het onwetenschappelijke cijfergegoochel van Jan en Wouter; en als u toch graag wilt cijferinterpreteren bedenk dan dat RECHTS(CDA&VVD) van 72 naar 63 is gezakt en LINKS(PvdA&SP) van 51 naar 58 is gestegen, maar dat RECHTS in uw prachtige land nog altijd 5 zetels meer heeft dan LINKS.

  De kiezer heeft dus duidelijk voor RECHTS gekozen en daar zullen Jan en Wouter zich bij neer moeten leggen.

  RECHTS mag dus de dienst blijven uitmaken en LINKS mag nederig aanschuiven aan de tafel van JAN-PETER. Jan en Wouter mogen onderling uitmaken wie van de twee de gehoorzame rodebies-kapitein van Generaal JP zal spelen.
  Komen ze er niet uit tijdens de koffie- met watersessies dan bied IK in hun plaats mijn partij aan voor het nemen van deze verantwoordelijkheid.

  Neemt mee: Zakjapanner

 14. 41

  @matthijs:

  Pastors zegt dat ze te links is waarmee hij suggereert dat dat een ongepaste houding is voor een staatshoofd. Daarin heeft hij ongelijk, dat mag ze potverdertigeurocentjes toch zelf weten?

 15. 42

  ”De vele glaasjes champagne smaakten de voor iedereen zichtbaar laveloos aangeschoten medewerker van Buitenlandse Zaken op de receptie dusdanig dat hij met de in een rolstoel gezeten prins, die hem eveneens dodelijk verveeld met een knipoog aankeek en hem schaterend aanmoedigde, als een razende begon rond te rennen. “Hoho,..stop stop!” riep Beentjes, kamerheer van Bea,..een ongelofelijke zak met botten en volgens de prins zo ruig als een bos uien verwijfd,…”Hou op nu,..de Prins heeft daar geen zin in”. Gelukkig verhinderde haastig toegesneld beveiligingspersoneel verder onheil en verwijderde de onverlaat die, tot veler ongeloof maar ook hilariteit, warempel aanstalten maakte om in de metershoge veloursen gordijnen te klimmen. Met maaiende benen weggevoerd kon deze nog nèt toevoegen: “Bwaaa léééve Bwwa Oòònsse Konegin”, op het bordes de marmeren vloer zorgvuldig onderkotsend met een plakkaat van zalm en uitjes en zo…..”

  Tja,..advies advies,…weet ik veel….

 16. 44

  Wow..ganz vergessen..toen lagen de zaken wat eenvoudiger voor mij, het was ene keer psp en andere keer ppr en dat voor jaren lang (v.d.Spek ruled) nu is het zo verdomde moeilijk (ik heb cda gestemd maar niet echt met verve zoals altijd..twijfelende kiezer wanneer raak ik dat eens kwijt?) @ nette heer.

 17. 52

  @ Bicat Pas maar op dat je geen hernia oploopt van het (te) harde lachen.

  Nou nog eentje dan.

  Wat is het verschil tussen Jezus en Geert Wilders?

  Jezus denkt niet dat hij Geert Wilders is!

  Ik verzin ze waar je bij staat. ;-)