1. 1

  http://www.youtube.com/watch?v=bfLpnXQpjvw

  voor het overige : zie hoofddoekendebat … wanneer is een persoon meer dan een functionaris, en wat is de zin (of zelfs waarde) van het verder etaleren van andere aspecten van de identiteit … dus waarom zou je “homomilitairen” hebben, en vooral wanneer zou je die hebben buiten de kazerne van het korps, waar eventueel wel aan belangenbehartiging kan worden gedaan zonder dat de buitenwereld daar hoeft van wakker te liggen qua landsverdediging of discriminatie

  ken de kanalensituatie niet en heb geen zin om me erin te verdiepen wegens same old … dat de wijzen van het hooggerechtshof of de raad van state beslissen

 2. 3

  Ik weet niet of er de laatste 25 jaar wat veranderd is op dat gebied, maar toen ik in militaire dienst zat was het gewoon verboden je uniform te dragen buiten diensttijd. Dus moet je om toestemming vragen, en dan kan het antwoord ‘nee’ zijn. Dat je dan teleurgesteld bent, ja dat kan ik me voorstellen, je vraagt het tenslotte niet voor niets. Maar om dan meteen het woord ‘gekwetst’ uit de kast te halen… Dat moeten ze me toch eens uitleggen – en ik ben geneigd om dan te zeggen dat het verbod terecht was.

 3. 4

  Nou ja… het komt inderdaad wat vreemd over dat het ongepast wordt geacht om het militaire uniform te associeren met een homo-parade; dat wekt de schijn dat de associatie uniform – homo een ongewenste is.

  Temeer omdat politie-agenten blijkbaar wel in uniform konden deelnemen aan de parade.

 4. 5

  Leuk woord geleerd uit (de comments bij) die laatste link, trouwens: het Vlaamse woord voor relnicht is gilnicht, of giljanet :-)

 5. 6

  D’r zijn inderdaad @ bernd regels m.b.t. tot dragen herkenbaar (rang, strepen) militaire outfit buiten diensttijd. Een soldaat mocht (denk ook heden) in kloffie naar huis reizen, maar niet b.v. naar de disco. Trouwen of erin begraven worden mag ook. Bijwonen publieke (prive) evenementen dus niet. Regels gelden bij de politie gelden ook dacht ik. Maar ze zullen er niet lullig over gedaan hebben voor een keer…

 6. 7

  Als een homo of lesbienne in elkaar wordt getrimd wegens geaardheid, moeten politie en justitie goed met die zaak kunnen omgaan.

  Als een homo in de kazerne in elkaar wordt getrimd wegens geaardheid, moet het leger goed met die discriminatie kunnen omgaan. Dat verwacht de maatschappij ook van de legerleiding en defensie.

  In het kader van “community policing” filosofie kan het een goede zaak zijn mee te geven dat homoseksuele geaardheid bij de politie een punt van aandacht is. Echter, in zaken van landsverdediging en oorlog speelt dat niet. En evenmin komen er buitenlandse missies tot stand rondom of n.a.v. dat onderwerp.

  Op die manier zou je nog kunnen zien dat politie wel en leger niet …

  Desondanks : politie kan z’n palet aan waarden ook op een andere manier communiceren.

  Uniformen, hoofddoeken, enz. Beter simpel houden, geen problemen importeren, enz.

 7. 8

  Waarom is er geen probleem met heteromilitairen die in uniform naar de Gayparade gaan? Of hebben we te maken met bewuste misleiding in het topic?

 8. 12

  @9: Ja ik vraag er even expliciet naar, omdat in het topic zo op de homomilitairen gehamerd wordt. Dan ben ik even benieuwd wie die focus zo legt (of zo wil discrimmineren): Het ministerie van defensie, of Steeph?

  mijn volgende stap zou zijn te vragen hoe dat met andere evenementen zit (mag de heteromilitair naar exotica in uniform, mag de vrouwelijke militair naar de lentebeurs in uniform, mag de allochtone medemensmilitair naar het zomercarnaval in uniform, mag de altomilitair naar lowlands in uniform)?

 9. 14

  Ik heb me laten vertellen dat er bij politie, brandweer, leger en topvoetballers geen homo’s bekend zijn. Behalve dan de bestuursleden van de rose belangenverenigingen die de openbaarheid zoeken.
  Het ‘uit de kast komen’ van homoseksuele soldaten en van de andere beroepen kan weer een nieuwe stap zijn tot acceptatie van elkaar als medemens, collega en heterogene groep.

 10. 15

  Zag bij de gay games ijshockeyspelers die tegen de boarding botste.
  Staat er één met die grote handschoen huilend de tranen uit z`n ogen te wrijven.
  Krijg je meteen zo`n associatie met dat geschikt/ongeschikt dingetje van de wervingscampagne…
  De emo`s are taking over!

 11. 16

  Het klopt inderdaad dat er nog steeds regels omtrent het uniform zijn m.b.t. de momenten en plaatsen waarop men dit mag dragen. Een publiek evenement als dit is iets wat je op persoonlijke titel bezoekt en niet als lid van de krijgsmacht.
  Of je nou homo of hetero bent in de krijgsmacht, je gaat daar niet met uniform staan.