1. 4

  investeren in mijn eigen bedrijf, een huis kopen en kijken of ik Hans van Balen zo ver kan krijgen om de politiek te verlaten (of 2 joegoslaven inhuren om dat te regelen)

 2. 5

  Een auto om mijn 10-jarige (auto ja) nu te vervangen. Een huis? Nâh neu, heb ik al en geen zin meer m2 te stofzuigen. De rest: in een fonds of legaat voor deugdelijk wetenschappelijk onderzoek, want allemachtig, wat komt er afentoe rotzooi voorbij.

 3. 6

  Ik zou vreselijk bang worden het weer kwijt te raken dus ik vestig me in een hermetisch afgesloten fort en huur een leger in. Ik koop ook nog wat media en laat die verkondigen dat ik me niet laat bedreigen. En ik laat al helemaal niet komen aan mijn normen en 5.000.000 waarden. Wie daar niet naar wil luisteren krijgt mijnb leger op bezoek. Verder leefde ik natuurlijk nog lang en gelukkig…….

 4. 10

  Om een beetje comfortabel te gaan rentenieren heb ik toch echt wel minimaal een inkomen van zo’n 100.000 euro netto per jaar nodig. Dat betekent dat je 5.000.000 euro in 50 jaar hebt opgesoupeerd. ‘Tuurlijk, je maakt er ook rendement op, maar daar staat tegenover dat je vermogensrendementheffing betaalt en dat de inflatie over 50 jaar ervoor zorgt dat je steeds meer geld nodig hebt om het equivalent van 100.000 euro’s uit 2006 te hebben. Ik ben nog vrij jong (vind ik zelf) dus, deo volente, verwacht ik die 50 jaar wel vol te maken.

  Kortom: van 5 miljoen euri kan ik het denk ik netaan de rest van mijn leven rooien zonder nog te werken.

  Of zou 100.000 euro nog te weinig zijn? Als je kijkt naar de salarissen van de topmanagers in Nederland ga je dat wel denken. Die moeten immers elk jaar met zo’n 20-30% stijgen om die arme sloebers een menswaardig bestaan te geven. Misschien kan je met 5 miljoen dus wel helemaal niet eens stoppen met werken ;-)

 5. 12

  Een wildparkje in Afrika kopen en verder iedere avond met een whisky in de hand op de veranda de zon zien ondergaan. (damn saai na 2 weken…)

 6. 13

  Rentenieren en reizen met Hank, af en toe vrijwilligers werk doen voor Stichting Aap. Dan volgt een licht pathetische periode waarin ik gebukt ga onder sherry en drugs. Afkicken in Tibet en een reeks slechte zelfhulpboeken schrijven. Vijf kinderen baren.

 7. 14

  Afgelegen landgoed met bijgebouwen kopen midden in de natuur. Bijgebouwen dienen voor ontvangst familie en vrienden. De rest van de wereld kan dan de boom in.

  En voltijds webloggen om mijn bestaan een illusie van zin te geven :-)

 8. 16

  Mijn baas eens een portie ongezouten geven.
  Zeer dronken worden en naakt door de straat lopen.
  Mijn vriendin eens een goed bespringen.
  …eigenlijk heb ik dat geld niet eens nodig.

 9. 19

  In Engeland is eens een fotoboek verschenen over loterijwinnaars: in typische Engelse eindeloze rijtjeshuizen kon je de winnaars herkennen aan een bizarre uitbouw. Doe ik ook.

  Ik koop ze altijd zonder jackpot. De kans op een gewone nette prijs in de is iets als 10.000(100.000?) tegen één, op de jackpot tigmiljoen tegen één. Ook zou de SL de prijzen die minder zijn dan de inleg weer af moeten schaffen.

 10. 20

  @JDB 10
  Als je die 5 miljoen gewoon op een spaarrekening zet met 3% intrest (niet erg veel op 5000000 kan je wel meer dan 3% krijgen) dan heb je al 150000 per jaar.
  Rentenieren zal dus geen probleem zijn.

  Verder denk ik persoonlijk da’k zou rentenieren en tijd steken in wat NGO’s die ik de moeite vind.
  Proberen te investeren in groene stroom en van die zaken.

  Nuja ik hoop altijd op de Euromillions pot dan heb je 15000000 is nog net iets handiger.

 11. 24

  @ bram VL

  verm. rendements heffing op € 5.000.000 is al € 60.000,- per jaar en dan nog inflatie 2% = € 100.000,-

  Met een rendement van 3% procent boer je per jaar 10.000 achteruit. Dan kan niet de bedoeling wezen denk…

 12. 26

  tsja, je eerste reactie is : hypotheek aflossen, kutbaan opzeggen, sportwagen kopen en gaan rentenieren.

  Ik denk dat ik toch zou blijven werken (kun je altijd mee stoppen als het je strot uit komt) tot mijn 55 ste of zo. Tot mijn 65ste geniet ik dan van de hypoheekrenteaftrek en de rest wordt volgens plan uitgevoerd.

  Oh ja, Amnesty international krijgt ook een leuke schenking.

 13. 27

  Ik ga een mooi huis kopen en een ingezonden brief sturen naar een landelijk dagblad dat het belachelijk was dat ik als single starter de staatsloterij moest winnen om kans te maken op de woningmarkt.

 14. 28

  Kleine tip voor de gelukkige, Hypotheek houden. Fiscus betaalt de helft. Kan je met het geld wat je nog hebt extra rendement maken. Gaat het dubbel op.

  Dus 5 miljoen in de tas? Maximale hypotheek…

  : )

 15. 29

  50% vast lange termijn voor inkomen, beheerd door derden
  25% risico kapitaal, beheerd door mezelf
  25% consumptie, direct te besteden

 16. 30

  @RennieB
  Daarom ook dat ik in mijn stukje erbij zet dat 3% op 5000000 erg weinig is.
  Ik heb geen flauw benul van hoeveel je er kan voor krijgen maar als je met 5000000 euro al niet meer kan rentenieren dan zijn we toch erg fout bezig.

 17. 33

  Trouwens
  ga me straks euromillions lotje kopen
  24000000 te winnen.
  dan kan je pas helemaal tegek gaan doen.
  maarja, veel kans om te winnen is er niet.

 18. 35

  @ Bram VL hear hear, maar met 5 miljoen kan je niet lekker achterover hangen. Je met echt wel goed nadenken over financialplanning anders is’t op voor je er erg in hebt…
  : (

  Trouwens eens met Kalief en imgikke

 19. 37

  @RennieB en Bram VL:

  Het allerslimste is natuurlijk om gewoon met je 5 miljoen te verhuizen naar een land met een wat gunstiger fiscaal klimaat. Zonder zo’n vervelende vermogensrendementsheffing.

 20. 38

  Nou,…ik ben er ooit dichtbij geweest (pré superkanjer), ..5 goed in de lotto,..6e getal werd 26,..moest 27 zijn,…scheelde 3 nullen! Ik dacht 500 mln? (want daar gaan we naar toe, er zijn al prijzen bóven 200 mln gevallen),.nee,…ik zou dan een arm uitgebuit ministaatje kopen,..selfsupporting trachten te maken met de allernieuwste technieken op gebied van energie (waterstof) en grondstoffen,..gratis OV, onderwijs en gez.zorg,..een flexibel dictatoriaal communistisch democratietje zeg maar,…een soort van testgebied,..
  Om dan zelf na een jaar of 15 de pet weer in te leveren bij het volk en stil te gaan leven en wat te gaan schilderen en schrijven of zo,…en iedere morgen vers sinaasappelsap,..’s avonds een glas zelfgestookte wodka…als het ware…

 21. 39

  Ik doe alleen maar mee met grote knallende jackpots. Je wint nooit wat, maar dromen van het uitgeven van zo’n bedrag is net zo leuk als winnen volgens mij. In de fantasie is 5 miljoen natuurlijk wel behelpen, maar vooruit:

  Ik zou een fijn huis kopen en de rest zo vastzetten dat je inderdaad zonder werk kunt, en zou vervolgens weer gaan studeren en parttime werken. Lijkt me heerlijk.

  Afgevallen wegens buiten budget: Het appartement in Parijs, de sportwagen en het tropische eiland.

 22. 40

  appartementje voor moeders, appartementje voor broertje, appartementje voor zusje, autootje voor moeders, autootje voor broertje, autootje voor zusje, aston martin voor mij en verder lekker verder zoals het nu gaat…

 23. 41

  RennieB
  6 jaar geleden is er onderzocht geweest hoeveel geld je in België nodig hebt om te kunnen rentenieren.
  Ze kwamen toen op 18 000 000 BEF
  Das nog geeneen 500 000€
  Toegegeven dan kreeg je toch wel de 1100€ per maand aan rente en moet je dus nog wel letten wat je doet.
  Maar er zijn meer dan genoeg mensen in België die het met minder moeten stellen.
  Nu wil ik dat bedrag nog verdubbelen door inflatie maar X 10 is echt wel teveel om te zeggen dat je dan nog heel hard moet opletten op wat je doet.

 24. 42

  Een man wint de loterij. Hij loopt meteen door naar het kantoor van z’n baas, draait een mooie plag op zijn bureau en steekt er een briefje in: “Ik hou op met werken!”

  Een paar weken later wint zijn collega ook de loterij, maar dan de tweede prijs. Hij ook meteen naar dezelfde baas, ook een mooie plag op z’n bureau, briefje erbij: “Ik ga part-time werken!”

 25. 43

  Ik kan mij voorstellen dat het belastingklimaat in België gunstiger is dan in Nederland. Helaas weet ik weinig van Belgisch belastingrecht.

  Maar wat je met die 5 miljoen moet zien te bereiken is een constante inkomsten stroom die het oorspronkelijk kapitaal in tact laat en investeren in inflatie en Dollar onafhankelijke producten.

  Als een vermogensbeheerder er mee aan de slag gaat kan je niet met zekerheid aangeven dat het er nog is na een evenetuele tegenslag in de wereld economie etc.

 26. 44

  YP: En 5 jaar later zou je uitgeleverd worden aan je ex-dictatorschap om je te verantwoorden voor de mensen die je hebt geliquideerd tijdens je regime?

  Ik zou denk ik op slag verhuizen naar Namibie en daar wel verder zien. Beetje comfort voor mezelf, beetje hulp aan mijn buren, misschien het idee van Imgikke ter plekke uitvoeren (heeft wel wat). Natuurlijk niet vergeten een breedband internetproject op te zetten (op zich egoistisch, maar toch ook misschien wel leuk voor omwonenden).

 27. 45

  Een combinatie van Kalief, Imgikke en JdB,…obligaties ?(lang), verhuizen naar ..? en een slim eco- huis neerzetten,…hou je nog rúimschoots over…

  Overigens Bismarck,..dat was nou niet erg aardig van je,..om mij fascistisch genocidale neigingen toe te dichten,..duw wat dat betreft nog geen kikker van de kant. Nee,…die heb ik b.v. wél als er een fout afgesteld scootertje of met kapotte demper langs rijdt,…of een streep mieren snoepend uit de bin in de keuken….daar wil jij niet bij zijn…

 28. 46

  Eerste ton gaat op aan de grote Amerikareis, van puntje Alaska naar Vuurland, en de rest gaat bij terugkomst op aan een op te zetten en bij voorbaat kansloos politiek satirisch magazine.

 29. 48

  Hopen dat ik met dat geld is bij Macca op bezoek mag en dan samen gezellig oude Beatleshitjes schreeuwen.
  Dan zo snel mogelijk jaarabbonnement voor ManUtd kopen en elke match gaan kijken

 30. 51

  YP: Van mierocide kun je me weinig bijbrengen. In mijn jongere jaren had ik jaarlijks duizenden (soms ook tienduizenden) mierenlevens op mijn geweten, waarbij behalve allerhande conventionele ook chemische en biologische wapens niet geschuwd werden. Ik mag hopen dat er nooit een tribunaal komt, anders ben ik met zekerheid een van de meestgezochte oorlogscriminelen.

 31. 52

  @Peter: Op Sargasso iets zinnigs zeggen? En dan ook nog als reactie op reaguurders? Pffff.

  Ik kan wel mijn eigen inbreng geven natuurlijk.
  Voor 500.000 koop ik in het oosten van het land (tenminste 10 meter boven nap) een mooi stuk grond en laat ik er een fraai en ecologisch slim huis op bouwen.
  2.8 miljoen wordt gestopt in groene lange termijn beleggingen.
  500.000 ga ik verdelen over diverse goede doelen en een zelf op te zetten stichting die bepaalde kleinschalige projecten op verschillende plaatsen in de wereld steunt.
  500.000 gaat in een stichting waarmee ik wat culturele projecten wil steunen (waaronder die van mijn vriendin).
  500.000 wordt op een gewone rekening gezet om fijn van te leven. Ik ga dan vervolgens maar drie dagen per week werken. Niet werken zou ik niet kunnen.

  Voor 50.000 regel ik voor Sargasso de meest superdeluxe voorzieningen zodat we de komende 10 jaar zonder reclame ons volledig kunnen uitleven.

  Voor 50.000 koop ik dingen die ik al heel lang wilde hebben (een ligfiets, een canon 5d met alles, een goede videocamera, een laser-lp-speler, etc…)

  Met de overgebleven 100.000 ga ik het land door om overal waar ik een leuk initiatief zie of iemand die wat kan gebruiken wat uit te delen.

 32. 53

  @Steeph: groen beleggen, uitstekend idee. Daar zou wat mij betreft ook een hele brok in gaan. Ik zou niet ophouden met werken omdat ik niet zonder kan, maar ik zou wel Politiek Relevant Werk gaan doen. Daarnaast zou ik een schenking doen aan Mama Cash, misschien wel ook qua tijd. Last but not least: een huisje met olijfboomgaard in Griekenland of op Kreta. En dan natuurlijk iemand inhuren om die olijfboomgaard biologisch en ‘watervriendelijk’ te runnen, gezien de toenemende droogte daar.

 33. 54

  @YP45: Trouwens, als iedereen het met je eens zou zijn, waarom zou je dan dictator worden ipv. een democratie te starten? Je gaat er blijkbaar van uit dat mensen het niet met je eens zullen zijn. Dat betekent dus dat je geweld moet gaan gebruiken. Natuurlijk hoef je daar je eigen vredelievende handjes aan vuil te maken, daar zijn huurlingen voor. Vandaar mijn commentaar.

 34. 55

  Meer lotjes kopen ! Duizenden voetballen voor de achterbuurten ! Geileneukseksaidscondooms voor Afrika ! Soldij voor het Russisch leger ! Antikapitalistische voorlichting in China ! Kalmeermiddelen voor Japan en de VS ! Een spuitje voor Blair ! Verhuischeques voor de Israeli (ik twijfel nog tussen Hawaii en de Paaseilanden) ! Massale investeringen in alternatieve energie ! Maar ook : veel immo, veel inbraakalarmen en veel betablokkers en andere angstremmers euh geneesmiddelen. Misschien ook wel een abonnement op de VPRO-gids, als die op tijd kan toekomen in al die woningen.

  Terzijde : in De Morgen van vorige vrijdag stond een artikel over rijke filantropen. Maar bekijk vooral de film “The blessing bell” van Sabu (Japan, 2002), loterijgewijs…

 35. 56

  Ik hou van Nederland, maar ik zou meteen officieel verhuizen naar Belgie of Luxemburg. Ik vind het zonde om van mijn zuur gewonnen geld zoveel belasting af te dragen. De BTW die ik kwijt ben bij alle dure en luxe uitgaven die ik ga doen, moet genoeg zijn. Mijn huis komt tegen een vergoeding op naam van een familielid en blijf ik zo’n 6 maanden per jaar bewonen. De rest van het jaar onderweg in Amerika en Canada met mijn eigen Camper.
  Bye, bye.