1. 1

  Tja..na jaren gekleefd te zijn aan de buis werd het steeds vluchtiger wat ik zag, begon te gapen zeg maar. Wat restte was de VPRO, meer was er niet.

  Nu val ik ook in slaap bij de VPRO en ik wil wakker blijven!
  ..passé, de vpro en zomergasten..ouwe lullen voor ouwe lullen.. rummiekuppen achter de Xanseviera.

  BNN is de elitaire vpro voorbijgesneld (ben nog wel vpro lid maar dat zal niet meer lang zo zijn, na tig)

 2. 4

  Versplinterd nauwelijks nog herkenbaar inderdaad larie. Toch maar weer kijken. Hopen dat Luyendijk mensen de tongen doet losweken…

  Internet Heeren…komt best goed…hoop ik dan toch…

 3. 6

  U maakt grapjes S’z. Het prikkelt mij niet meer en als ik dat uitspreek zijn de reakties toch wat voorspelbaar alhier. Ik heb kritisch onderbouwde brieven gestuurd naar de vpro en nog niet zo lang geleden een stofdoek van de Hema..say no more wink wink.

  Nada reaktie..ze zijn ingeslapen (op het webgedoe na, hulde), ik blijf graag wakker. 02150-44752 is voorbij.

 4. 9

  Jammer, geen Geert Wilders, Jantje Smit, Goedele Liekens, Sonja Bakker, Edwin de Roy van Zuydewijn en Bas Haring (om maar eens een VPRO-achtige graai in de bak BN’ers te doen).

 5. 10

  @Larie#1
  Je hebt een punt maar het is wel een prachtig lijstje gasten. Vooral Vriesekoop (heb ik een zwak voor) en Moszkowicz (lijkt me duidelijk waarom) vind ik interessant hoor. En Luyendijk is echt de slechtste presentator niet van allen van de afgelopen 20 jaar… Ik verwacht er toch wel wat van.

 6. 12

  Die Vlaamse, Van Broeckhoven, zat toch ook in de VRT serie “Grote Vragen”? Persoonlijk vond ik dat een erg interessant programma, mede door haar.

 7. 14

  De BNN heeft de VPRO niet voorbijgestreefd.

  Ik als jongere, en typische BNN doelgroep voel mij door de BNN nou nooit serieus genomen. Hoe dom denken ze dat ik ben? Ik ben misschien niet wijs, maar zo kinderachtig en simplisting als hun kennis proberen over te brengen is aan mij niet besteed.

  Waarin de VPRO beter is dan BNN:

  1. Je hoort meerdere standpunten over een onderwerp. Niet op een beschouwelijke, kijk-ons-eens-objectief-zijn, maar op een manier waar het interne conflict in de redactie gewoon te proeven is.

  2. Schokkeren zonder inhoud, ala BNN, is zinloos. Dat nihilisme wordt mijn generatie meer aangepraat door baby-boomers die hun ideologische veren verloren hebben, dan dat wij daar zelf achter staan.

  3. BNN is niet oprecht. De televie wordt gemaakt om bekeken te worden. Daar hebben we de commercielen toch voor?

  Waarin BNN beter is dan de VPRO:

  1. BNN heeft geen last van een elitaire zelfbenoemde intellectuele elite, die een omroep dat zich niet precies conformeert aan hun smaak, meteen op de vingers tikken. Die idioten zouden blij zijn dat ze wat hebben en de intelligentie moeten hebben, dat je, zelfs als je je als omroep op wat intellectueler publiek mikt, je nooit iedereen tevreden kan stellen. Die walgelijke ik-ga-mijn-abbonement-opzeggen dreigement in die gids ook altijd. Alsof er een beter alternatief is.

  2. BNN is activistischer. Helaas zal dat ook wel te maken hebben met het gebrek aan diepgang. Het is moeilijk actie te voeren als je de werkelijkheid niet als zwart-wit ziet. Maar toch! Een rol spelen in publieke debat zou geen kwaad kunnen. De VPRO moet oppassen dat ze niet een soort educatieve omroep worden.

  3. Alhoewel de VPRO voorloopt op internet, hebben ze nooit begrepen hoe ze een fatsoenlijke website kunnen bouwen. Om te beginnen probeer je de hoeveelheid data per request onder 300 kb te houden. Wat een trage site, onhandige site, slecht gestructeerde site. Een typische overheid site: gestructureerd op basis van de bedrijfs-structuur (en dus de interne machtverdeling). De site zou gestructureerd moeten worden op basis van de bezoeker die ze via die site willen bedienen, dan wel niet, de inhoud van de site.

 8. 15

  De VPRO blijft een held voor mij, ik kan mij nog de eerste zomergasten programma’s herinneren en programma’s van Wim Kayzer die diep indruk op mij maakten. Echte fundamentele vragen stellen over het leven en de natuur van de mens. Maar weinig andere omroepen zijn daar ooit toe in staat geweest. Wat dat betreft is de otnwikkeling van BNN maar ook LLINK interessant om te volgen.

 9. 16

  Ik ben het met je eens, meneer R.

  BNN draait alles rond sex, drugs en bier en te denken dat hun kijkers voornamelijk nihilistische en hedonistische televisie willen zien is een onderschatting van de doelgroep. De presentatoren zijn leuk en vrijgevochten, maar die schijt aan alles mentaliteit heb ik ondertussen wel gezien.

  Een leuke omroep kan je krijgen als je BNN en de VPRO bij elkaar optelt en deelt door twee. Maar misschien is het juist ook wel fijn dat deze omroepen onafhankelijk van elkaar functioneren.

 10. 20

  Bij lidmaatschap VPRO kreeg ik deze compilatievideo. Er staat verder geen inhoud op de doos (en videorecorder kapot):

  [img]http://i58.photobucket.com/albums/g270/Y_Podorkin/uurvpro.jpg[/img]

  Uit het hoofd: een reportage over een straatarm gezin op het platteland in China als ware de Oudheid gefilmd. Vraaggesprek met György Konrád (chirurgische typering van de fascist). “Going to the dogs” van Wim T.Schippers (een eenakter door 5 herdershonden) en “De Nieuwe AVRO” moddervechten met Cor/ Cock v.d. Laak- Toet en “Big ape zet een dikso- plaat op” Ab v.d. Laak. Ouderenzorg in Nederland anno 80: leuren bij allerlei instanties voor een “looprek en een ssok” ( kon de t niet zeggen, geen gebit..géén stok). 2 oude terminale kankerpatiënten stug kettingrokend met wat laatste mijmeringen.

  Humor/ tragiek/ ontroering..alleen een lopende camera en microfoon open. Registratie: laat kijker zelf nadenken, geen nodeloos gekakel van verslaggever tussendoor hooguit voorzetjes. De verslaggever is niet belangrijk, in de zin van opdringerig/ ego. Tijd en rust…vooral dat…

  En dan was dit nog gewoon een verzamelvideootje. Uniek, you bet MP…” fundamentele vragen stellen over het leven en de natuur van de mens. Maar weinig andere omroepen zijn daar ooit toe in staat geweest.”

 11. 22

  Tijdens de dis op een congres ergens zat Gould aan tafel aangeschoven. Toen hij hoorde dat er wat nederlanders aan tafel zaten vertelde hij van een heftige botsting tussen hem en Kayzer.

  Kayzer zat maar te zeuren tegen Gould over zijn (vermeende) ongelukkige jeugd en de invloed die dat had op zijn beroepskeuze. Gould ontplofte toen zowat en wees hem de deur mits hij het over wetenschap ging hebben anders ging hij tijdens het onderhoud het steeds hebben over het leven met een (1) oog,. Dat temde de intervieuwer ter plekke en Kayzer had het vanaf dat moment over wetenschap.

 12. 27

  Helaas, afgehaakt in de serie Verschrikkelijk Ongeluk, twee afleveringen een half uur geprobeerd. Opgeblazen wethouder Hekking.

 13. 30

  Deel je mening @Mescaline, dat eindeloze gemiezemaus van Keyzer tegen Nussbaum (begaafde filosofe) over het overlijden van haar ouders net zolang tot ze ging huilen..bah…..vreselijk vond ik dat. geen goed woord over voor “wim”. Vond het meer een niets die graag wat afgestraald wil zien van mensen die wel iets in hun mars hadden.

  Breek me de bek niet open;)

 14. 31

  Grote voorkeur voor interviewers die plezier hebben in het goede gesprek. Dan is er weinig hoor, in NL. Alleen Van Dis en Luyendijk noem ik spontaan.

 15. 32

  Seurrie heur maar jullie zijn gewoon een stel ouwe azijnzeikers die alleen maar op details letten. Een evenbeeld in deze.

  [img]http://img484.imageshack.us/img484/5410/lariemescxb8.jpg[/img]

 16. 33

  Veel deelnemers aan “Schitterend ongeluk” waren van tevoren nogal sceptisch over uiteindelijke eindresultaat, evt nieuwe inzichten. De uiteindelijke uitzending was ook stroef staat me bij. De voorgesprekken als opstap naar waren interessanter. Maar wel uniek…mogen ze nog wel een keer herhalen. Op Ned 3 daarstraks: George Michael tot 20:30. Ja..een Herhaling!

  Larie..je had die video ook. Verschil moet er zijn inderdaad. Nee..zat achter mijn “netjes opgeruimde” 3 meter lange notenhouten bureau en m’n goddelijke lichaam gemakkelijk in lederen draaifauteuil genesteld nog even naar die tekening te kijken rechtsboven. Paddo’s?…

 17. 34

  @32 I wish you were right. Detailneukers, azijnzeikers, hoehoeoeoeoe-mystiek in het Zwarte Woud… makkelijk leventje hoor, vingers in je neus.
  IPV daarvan was het vandaag: robots tekenen voor twee kritische opdrachtgevers, vissen, Romy Schneider zien, VMware, koken, Thomas vna Aquino. Kapot hoor je, kapot!

 18. 42

  Maar zou het bij de VPRO (klikmelink) niet vooral zijn misgegaan ergens na Spleen & Ronflonflon, zo met de komst van ‘attitude ignoramus’ Lux Janssen ?

 19. 43

  Misschien..maar nekslag door v.d. Laan. Ronflonflon met Jacques Plafond..Jaap “pardon” Knasterhuis en last but not least Wilhelmina Kutje…kom er nog maar es om…

 20. 49

  @ Jimmy #47,

  Maar wat je dus eigenlijk zegt is dat je mijn overige vier kandidaten maar bagger vindt? En dat terwijl ik Max Pam en Ron Paul louter als opvulling gebruikte! Vanaf nu ben je mijn aartsvijand!

 21. 50

  @Krekel

  Aartsvijand? Och, achterin de rij, alsjeblieft. Ik heb nog wat gevechtjes gepland voor de komende weken.

  Maar, het zou idd. geen kwaad kunnen als jij voortaan Zomergastenredactie voert.