1. 2

  Tja, een kapper… als je die iets vertelt weet je zeker dat in no-time iedereen het weet. En helemaal als het een twitterende kapper is!

 2. 3

  Doen alsof op dat moment inzitten over je centen bij de DSB paranoide is, of over-voorkennis-beschikkend, is een beetje maf. Ik heb geen geld bij de DSB en ik ken niemand met geld bij de DSB (of nou ja: ik weet het niet), maar op dat moment kon iedereen op zijn klompen al aanvoelen dat de bank-run eraan zat te komen.

  Sterker nog, ik had dat al toen die kwezel die een paar miljard van de DSB wilde hebben omdat ‘ie zijn huis niet meer kon betalen, een oproep deed.

  Wat zijn dit toch voor tijden, waarin iedere malloot een complete bank in gijzeling kan houden, alleen door wat te roeptoeteren ?!

 3. 4

  @3: Dat hebben de banken redelijk aan zichzelf te danken. Ze stellen zich financieel ontzettend kwetsbaar op, hangen aan elkaar van allerlei ingewikkelde en fragiele constructies, waarbij elke euro tig keer doorgeleend wordt. Dan kan inderdaad iemand die voldoende mediabereik heeft met een vrij kleine run (want 600 miljoen is eigenlijk helemaal niet veel op de geldstromen die door de DSB en dochterbedrijven lopen) een bank laten omvallen.

 4. 5

  @3 & 4 Ik vind het juist interessant dat één uitspraak van één rechtbank een bedrijf om zeep kan helpen. Het lijkt alsof de normale checks and balances daar een beetje uit zijn.

 5. 10

  @5: Huh? Wat heb ik gemist? Als ik de berichten goed gelezen heb lag DSB al bijna een week op zieltogen toen de rechtbank de bank in bescherming nam om erger te voorkomen.

 6. 14

  Tuurlijk, dat nieuws was al dagen bekend op het VVD World Domination forum. De VVD is ook zo’n hechte club dat zo’n mailing naar de leden intern blijft en door niemand gelekt wordt.