1. 4

  zozo, de onderhandelingen zijn blijkbaar dusdanig ver dat er overeenstemming is over de gradatie moslimvervolging.

  het cda en de vvd kegelen er een paar vette segregatiewetjes in, de pvv beaamt en de normale mensen lezen in de krant over de uitstekende jurisprudentie in Israel.

  *waar kan ik mijn paspoort inleveren?*

 2. 9

  En geen seconde te vroeg… de beoogde regeringspartijen proberen elkaar rechts in te halen om de term Bruin I eer aan te doen. Zo wil het CDA nu ook al de Roma het land uitzetten, mooi staaltje vreemdelingenhaat vermomd als mensenliefde (want Roma onderdrukken hun vrouwen en kinderen en verdienen dus niet beter dan het land uitgezet te worden…).

  Eens kijken. We hebben dus nu al de moslims en de roma die het land uitmoeten onder Bruin I, dan zullen we binnenkort de negers wel krijgen.

 3. 10

  Joris ‘Srebrenica’ Voorhoeve had zich beter enkele decennia geleden al uit het openbare leven moeten terugtrekken. Bij voorkeur voordat hij de politiek in ging.

 4. 11

  @9, “Eens kijken. We hebben dus nu al de moslims en de roma die het land uitmoeten onder Bruin I, dan zullen we binnenkort de negers wel krijgen.”

  Vergeet de homo’s niet. Makkelijke slachtoffers. Die passen toch al niet binnen de maatschappelijke visie van de mannenbroeders van het CDA. En ik geloof het ook niet dat de PVV het zo goed voor heeft met homosexuelen. Die gebruiken de rechten voor homo’s alleen als wapen tegen de vermeende islamisering.

 5. 15

  @13: Wilders zal toch minimaal één van zijn standpunten willen verzilveren… de standpunten waarmee hij redelijke kiezers heeft gelokt zijn allemaal al opgegeven (de belangrijkste binnen een paar uur na de verkiezingen), dus er blijft niet zoveel over…

  @14: I call ‘em as I see ‘em. Maar ga er eens inhoudelijk op in dan… blijkbaar vind je het níet walgelijk dat groepen mensen op grond van hun afkomst of geloof buiten de samenleving of zelfs buiten de landsgrenzen worden gedonderd.

  @12: joden lijken me behoorlijk veilig bij de PVV.

 6. 16

  @14, wat WIJ opdissen?
  WIJ?
  Migchiell verwijst naar de bekende wensen van zowel Wilders (moslims raus) als van Sterk (roma raus). Het zijn deze leden van de PVC-coalitie die dit letterlijk zo hebben verwoord.
  Ik trek de conclusies hieruit en trek tevens de lijn door naar een volgende kwetsbare minderheidsgroepering. Die nog niet eens zo onrealistisch is, naar mijn mening.

  Als er iemand walgelijk is, dan zijn het de dames en heren PVC.

 7. 17

  15. Migchiell
  Ik heb er tot nu toe nog niets van gemerkt. Ook nog geen bericht gekregen dat ik eventueel het land uit moet. Volgens mij gaat het om criminele elementen die uitgezet dienen te worden, vooral die met dubbel paspoort.

  16. Brynnar
  Neen. Zie voorgaand commentaar.

 8. 18

  Als er iemand walgelijk is, dan zijn het de dames en heren PVC.
  Neen. Zie voorgaand commentaar.

  Ah leuk, we gaan twisten over smaak … Gnekschotje?

 9. 20

  @15
  Wilders is duidelijk, miljoenen moslims moeten Europa uit. Daarbij heeft hij het over moslims als etnische groep (het getal van 50 miljoen moslims in Europa dat hij noemt in het interview in Denemarken, daar kom je ook enkel als je afkomst als criterium neemt). Maakt niet wie die tientallen miljoenen zijn, wat ze doen, als ze maar verkeerd denken of zelfs maar aan iets verkeerde denken, dan eruit. Hoe Wilders er achter wil komen hoe mensen denken (inquisitie invoeren wellicht)daar laat hij zich niet over uit. Maar wel dat er tientallen miljoenen moslims eruit moeten. Waar naartoe daar is Wilders ook niet duidelijk over. Madagaskar wellicht??

 10. 21

  Voorhoeve, dat is toch een beetje de Chamberlain van Screbrenica.

  Hij kon de NAVO landen vragen om luchtsteun, maar dat heeft ie nagelaten.

  Mijn reactie is een beetje hoogmoedig, je kunt niet weten hoe je zelf zou reageren, als je zelf minister was, maar dat Voorhoeve gefaald heeft bij deze leven-en-dood zaak is duidelijk.

  Weinig mensen beseffen dat de Screbrenica zaak een enorm negatief effect heeft gehad op het vertrouwen van vele Nederlanders in de politieke orde van die tijd.

  Dat is mede de oorzaak van de snelle opkomst van Pim Fortuyn.

 11. 22

  @17: dat jij niet wilt horen wat Wilders’ standpunten over moslims zijn is je goed recht.

  Een beetje dom wellicht, maar je goed recht.

  Hij is heel duidelijk: een moslim is per definitie ongewenst in Nederland en Europa. Er bestaan alleen moslims, er is geen onderscheid tussen gematigde en orthodoxe moslims. Crimineel of niet is geen issue omdat een het aanhangen van de islam per definitie onverenigbaar is met de superieure joods-christelijke cultuur en met de Westerse maatschappij.

  Zijn boodschap is niet mis te verstaan, Anton:

  jij, je achterlijke cultuur en je fascistische ideologie horen hier niet.

 12. 23

  Oh, en dat je nog geen oproep hebt gekregen om op te rotten is waarschijnlijk vooral aan linkschmensen te danken, die nog zodanig bezorgd zijn om privacy en discriminatie en meer van dat soort zaken dat ze etniciteit en geloof liever niet centraal en naar personen herleidbaar willen registreren.

  Wilders zou je het liefst hoogstpersoonlijk een halve maan op je voorhoofd tatoeëren, als hij niet zou denken dat moslims sowieso wel te herkennen zijn aan haatbaard dan wel kopvod.

 13. 24

  22. migchiell
  Wilders’ standpunten hoor ik wel degelijk en wellicht vele malen beter dan dat jij die hoort. Mijn familie is hierheen gekomen omdat er geen vooruitgang in onze achterlijke cultuur zat. Het is een mooie cultuur maar niet van deze tijd. Ik, en mijn familie, dragen Islam niet uit. Dat is iets voor mij/onszelf en daar vallen we niemand mee lastig op de manier waarop anderen dat doen in de vorm van toneelstukken en tentoonstellingen willen verbieden, geweld plegen als iemand een cartoon maakt, een regisseur vermoorden omdat zijn visie onuitstaanbaar is of provocatief met een kopvod of burqa over straat gaan. Vooral dat laatste maakt namelijk deel uit van die achterlijke cultuur.
  Linkschmensen hebben dit klimaat laten ontstaan en Wilders wil daar een halt toe roepen. Zijn groot recht. Moslims hebben zich aan te passen, zo niet dan opdonderen. Iedere druk vanuit moslims op de Nederlandse maatschappij en politiek is ongerechtvaardigd en dient gestopt te worden. Zo simpel is het nou eenmaal. Iedere ideologie is fascistisch te maken door te ver te gaan. Linkschmensen moeten zich kapotschamen dat ze een achterlijke cultuur zo’n belangrijke rol gunnen.

 14. 25

  @24 Het gaat bij wilders om mensen, niet om de ideologie: zo wil Wilders mensen uit islamitische landen (gedefinieerd als landen met meer dan 50 procent moslims volgens … ja wie eigenlijk) niet meer toelaten, ongeacht wie ze zijn of wat ze denken. Zo heeft hij het over 50 miljoen moslims in Europea (lekker veel) terwijl er alleen zoveel moslims in in Europa als je afkomst als criterium neenmt. etc etc. Bij Wilders kom je onherroepelijk uit op rassenpolitiek.


  @21
  “Weinig mensen beseffen dat de Screbrenica zaak een enorm negatief effect heeft gehad op het vertrouwen van vele Nederlanders in de politieke orde van die tijd.
  Dat is mede de oorzaak van de snelle opkomst van Pim Fortuyn.”


  Ja de moord op duizenden moslims heeft geleid tot de opkomst van een politicus met een antimoslimagenda. Geweldig. Volgens mij kon het de mensen alleemaal maar weinig schelen, dat Srebrenica. Het woord hoor je ook weinig in de algemene publieke discussie itt 11 september of de moor op Theo van Gogh.

 15. 26

  25. Cycloop
  Er niet meer bij en die zich niet wensen aan te passen eruit lijkt mij ook een goed plan. Ik zie niet wat dat met ras te maken heeft. Als het om andergelovigen uit moslimlanden gaat zou men het als in mijn land van herkomst kunnen doen. Laat niemand toe zonder arbeidskontrakt en bij het aflopen van dat kontrakt ga je weer terug naar land van herkomst. Kan hier ook ipv iedereen die hier binnenkomt direct een paspoort, woning en uitkering geven.

  Vraag ALO even hoe het zit met Srebrenica. Die weet je er zonder discussie alles over te vertellen.

 16. 28

  @26,
  We hebben de afgelopen decennia stapels Joego’s binnengehaald, veelal als vluchteling. Een aanzienlijk deel hiervan is de illegaliteit in gedoken en heeft zich gericht op de criminele carrièreladder. De Joegoslavische mafia is dan ook redelijk berucht in het onderwereldje.

  Gezien de slechte reputatie en de publieke beeldvorming van de Joegoslaven in Nederland, alsmede in ogenschouw nemende het onderdrukkingsregime van Servië, zou je, Wilders’ redenatietechniek volgend, moeten overwegen om alle ex-Joegoslaven in Europa die ook maar één keer hebben gedacht aan een onwettige actie, linea recta op de bus naar Sarajevo, Zagreb of Belgrado moeten zetten.

  Zou je dat willen, Anton? Uitgezet en teruggestuurd worden naar Bosnië, Kroatië of Servië?

 17. 29

  @24: het punt is dus juist dat het voor Wilders totaal oninteressant is of jij al dan niet regisseurs vermoordt, een hoofddoek draagt of cartoonisten bedreigt; je noemt jezelf moslim, dus hoor je hier niet.

  Jij ziet onderscheid tussen goede moslims en slechte moslims, maar Wilders ziet en erkent dat onderscheid niet.

  Dan kun jij jezelf nog zo’n omgekeerde dhimmitude aanmeten; als Wilders zijn zin krijgt maakt het niets uit en zit je ook gewoon op het vliegtuig.

 18. 30

  @14: Rot toch op man. De PVV is een van de vele erfgenamen van de fascistisch-nationalistische bewegingen van de jaren ’20 en ’30. Het taboe op het noemen van “fascisme” (behalve in combinatie met “islamo”) is er eentje waaraan ik mij graag niet hou.

 19. 31

  @30,
  Dat taboe is ook weer een vorm van “politieke correctheid”. We noemen de PVV niet “extreem-rechts” of “fascistisch/fascistoïde”, omdat je daarmee zogenaamd 1,5 miljoen mensen mee “demoniseert”. De media doet daar overigens zeer braaf aan mee.

  Deze termen mogen overigens zonder problemen wèl gehanteerd worden voor buitenlandse zielsverwanten. De Zweden Democraten werden bijvoorbeeld de afgelopen week, zonder enige gène, door het journaille als “extreem-rechts” bestempeld. Ik heb me een beetje ingelezen in deze Zweedse partij, maar hun standpunten lijken bijna rechtstreeks gekopieerd uit het PVV-partijprogramma.

  Politieke correctheid heeft zijn grenzen, blijkbaar. Letterlijk.

 20. 32

  @24: oh, en volgens mij begrijp je het concept “democratie” niet helemaal. Burgers, of ze nu een achterlijk geloof aanhangen of niet, mogen invloed uitoefenen op het bestuurd van het land.

  Heeft Wilders dan toch gelijk? Is de Islam onverenigbaar met democratie?

  /flauw

 21. 33

  31: Bovendien heeft Wilders het in zijn programma over “(nationaal)socialisten”. Wilders is dan ook knap hypocriet. Hij heeft regeren met GroenLinks expliciet en met de PvdA impliciet afgewezen, maar dat was volgens hem op “programmatische punten”, terwijl de afwijzing van de PVV door GroenLinks en D66 volgens hem demoniseren was. Ja, zo kan ik het ook.

  Het is nu eenmaal het spelletje van Wilders om continu de Calimero uit te hangen. Volgens mij moeten andere partijen hem eens wat harder aanpakken door de redeneringen om te draaien in debatten en gewoon weg te lopen als een PVV’er weer eens begint te schelden of te beledigen. (Dat weglopen doen ze zelf, net nadat ze iemand hebben beledigd en daarop worden aangesproken. Zie Dion Graus, nadat ‘ie een CDA-spreker voor dement had uitgemaakt.)

 22. 34

  @25: We hebben allemaal op school gehad over WO-II, goed en kwaad, over de holocaust.

  De eerste de beste genocide in Europa na WO-II en de Nederlandse regering zit er bovenop, maar grijpt niet adequaat in. Zoiets is funest voor de vertrouwenspositie die je hebt en mensen gaan over naar andere richtingen met andere politieke geluiden.

  Dat je er zo weinig over hoort komt omdat het een schandvlek is voor de natie.

  @33: Wilders krijgt in z’n eentje genoeg over zich heen een verbaal gezien. Dat harde aanpakken waar jij het over hebt veranderd niet veel. Het is meer van hetzelfde.

  Wilders klaagt en deelt ook uit. Hij is gekke Henkie niet die alles passief over zich heen laat komen. Hij is geëmancipeerd en kan voor zichzelf opkomen.