Voetbal update

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

Blind wordt trainer van Ajax omdat Jol en Ten Cate niet willen. Ik zou het ook niet doen als ik hen was, de sfeer daar lijkt me behoorlijk verziekt. Ajax heeft grote ambities. Daar hoort een toptrainer bij. Helaas is daar midden aan het seizoen moeilijk aan te komen, maar ik denk dat men zich eens goed achter de oren moet krabben dat bovengenoemde heren voor de eer bedanken. Hoe komt dat toch? Nu willen ze ook nog Rijkaard als technisch directeur. Zal deze coach, op het moment eeuwige roem aan het verwerven in Spanje, willen terugkeren naar dit zootje ongeregeld? I think not…

Verder selecteert Van Basten de jonge Ajax-middenvelder Maduro. Deze jongeling heeft slechts drie wedstrijden in het eerste van Ajax gespeeld, waarom wordt ie geselecteerd? Alleen om aan het grote werk te ruiken? Dan lijken me er toch wel andere middenvelders die dat verdienen? Maar goed, Van Basten heeft veel krediet bij mij, hij heeft al meer selecties gemaakt die de elf miljoen andere bondscoaches vreemd vonden, maar prima uitpakten. Daar wil ik vooral Kuyt (inmiddels topscorer van Nederland) en Boularuz even uitlichten. Verrassende keuzes, uitstekend geslaagd.

0

Reacties (6)

#1 camera obscura

Ajax een topclub? Het lijkt er niet meer op! Na Oranje stelt nu ook Ajax een trainer aan zonder dat die ooit hoofdcoach is geweest van een eredivisie-ploeg. Het bestuur had Ruud Krol tot het einde van het seizoen als interim-coach moeten aanhouden, om zo een echte coach te kunnen aanstellen. En Blind had eerst moeten oefenen bij een kleinere ploeg. Nu is hij het ideale slachtoffer voor als het mis gaat, en dan is zijn carriere bijvoorbaat naar de klote. Heeft hij trouwens een trainersdiploma, net als onze bondscoach?
Overigens had Jan Blokker laatst een interessante visie op trainers: zij zijn net als psychiaters. Hun effectiviteit en nut zijn ongewis. Daar kan ik mij deels in vinden. Alleen weerlegt Adriaanse op dit moment deze stelling, aangezien zijn discipline en taktiek overduidelijk WEL effectief en nuttig blijkt te zijn bij het twee seizoenen geleden nog zo kwakkelende AZ.
Zou Adriaanse, om nog eens een leuke vraag op tafel te werpen, eigenlijk Van der Vaart opstellen als die in zijn selectie zat?

  • Volgende discussie
#2 Mark

De vraag is of Adriaantje ditzelfde trucje bij Ajax zou kunnen. Ik denk dat dat niet kan, ego’s van spelers etc. VDV zou wel worden opgesteld in Ajax door Adriaanse omdat ie hard werkt en er geen betere optie is. In het huidige AZ niet…

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 Scalpel

@camera obscura
Verhelderende visie van Jan Blokker. Zegt naar mijn idee vooral ook veel over de gezondheidstoestand van de voetbalteams. Die worden in zijn parabel allemaal patient.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#4 Mark

Ach, die hele industrie is sowieso ziek…

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#5 camera obscura

Volgens mij trok Blokker daadwerkelijk de vergelijking door totdat spelers patienten werden. Het is genoegzaam bekend dat Blokker weinig opheeft met psychiaters, die nooit aantoonbare en meetbare resultaten kunnen halen. Het kan wel beter gaan met patienten, maar hoe groot is daadwerkelijk de invloed van de geleerde achter de boeken? Zo was het volgens hem ook met trainers en hun patienten.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#6 Mark

Tjsa, moeilijk meetbaar inderdaad, maar het zou als topclub stom zijn om niet te PROBEREN of het helpt. Het lijkt me niet onzinnig met de druk die op de schouders van steeds jongere spelers wordt gelegd om daar enige geestelijke bijstand in te verlenen. Al is een oudere speler waar de jongere spelers tegen opkijken en die ze uitlegt hoe het allemaal werkt veel beter.

  • Vorige discussie