Verwarrende beelden (voor u wellicht ook)

Vrouwe Justitia heeft ondertussen niets door..Nog nooit heb ik beter begrepen waarom Vrouwe Justitia een blinddoek draagt. Na het zien van de foto’s van de veroordeelde in een rechtszaak over het sexueel misbruik van een 13-jarige jongen uit Tenessee kan ik niet meer helder oordelen of ik de straf nu laag of juist hoog vind…? Maar wellicht is dit wat ‘ze’ bedoelen met gender-gehandicapt ?

Pamela Rogers, was looking at some serious time (up to 16 years) for having an affair with a 13-year-old student. Instead she got off with nine months in jail, eight years probation, a media blackout, and a registered sex offender tag. (WizbangBlog, incl foto’s)

After the hearing, a sheriff’s deputy asked her to place her rings and earrings in a brown envelope before handcuffing her in front of her parents and taking her away to jail. (Tenessean.com)

 1. 3

  Als ze 15 was geweest zou er geen straf zijn gevolgd. Bij 16 wel ? 17 ? 18 ? … 57 ?

  En dan heb ik nog maar niet over de tempora et mores waarin sex met kinderen helemaal niets bijzonders was. Grieken, Mohammed enz.

 2. 7

  Ik had toevallig kort geleden een gesprek met wat vrienden waarin een gelijkaardig topic ter sprake kwam. Iemand van boven de 18 die sex heeft met iemand van onder de 16 staat gelijk aan verkrachting heet het officieel geloof ik. Wij kwamen tot de conclusie dat er dan toch wel veel verkrachtingen voorkwamen. Hoe dan ook vind ik het onzinning om daar gevangenisstraffen voor te geven als de minderjarige vrijwillig mee heeft gedaan.

  Uiteindelijk waren de andere straffen ook al zeker genoeg (lesbevoegdheid weg, kan ik me wat bij voorstellen al kweek je zo lekker werkeloosheid en geen geld slaan uit de affaire lijkt me zeer logisch).

  Vooropgesteld dat ze het veilig hebben gedaan lijkt het me trouwens redelijk verantwoorde en zelfs optimale sexuele voorlichting. Maarja, daar was ze natuurlijk niet voor aangenomen.

 3. 8

  Dit verhaaltje doet me trouwens denken aan een film (1 van jullie kent de naam vast wel), waarin een vent een rechtzaak begon wegens verkrachting door een model ofzoiets en natuurlijk niet zo geloofwaardig overkwam.

 4. 10

  lol, over het onderwerp: minderjarig of niet, het lijkt mij hier de interpretatie van het recht; dus als het meisje/jongen ermee instemt kun je het vanaf hun 12e geloof ik niet verbieden! dit heb ik dan weer begrepen uit een discussie in college…