Verkiezingen in Irak

Wie dat een aantal jaren geleden riep, zou voor krankzinnig verklaard worden, maar eindelijk is het zover. De stemmer heeft een brede keuze en of het er allemaal beter op wordt, is nog de vraag. Een andere vraag welke ik graag beantwoord zou zien:

Erkent de rest van de wereld deze verkiezingen, welke zonder de ingreep
van de V.S. niet had plaatsgevonden?

Groenlinks-lid Ans Zwerver zegt hierover het volgende: “De verkiezingen in Irak zijn niet direct mijn verkiezingen, maar …..als er verkiezingen zijn, dan moeten deze wel goed georganiseerd zijn.” Een mooie open deur.

SP-lid Faisal Nasser houdt vanuit Irak een dagboek bij.

Impressie van de stemlokalen

 1. 8

  Jacobine, uiteraard zullen de nieuwe loggers van Sargasso aan het publiek worden voorgesteld, maar ik had het de afgelopen dagen nogal druk…
  Morgen zullen ze worden geintroduceerd tot op het niveau van detail dat ze zelf hebben aangegeven.

 2. 12

  Zal ik dan maar even zeggen dat het prachtig is dat de burgers van Irak eindelijk kunnen stemmen op wie ze willen. En dat meer mensen dan verwacht ook daadwerkelijk hebben gestemd. Dit zal ook wel een klap zijn voor de terroristen, die misschien inzien dat bommen niet werken (al geloof ik dat zelf ook niet).

  Gefeliciteerd Irak!

 3. 13

  Benieuwd hoe de toch wat roestige verslaggeving gaat reageren op dit heugelijke feit.

  @Grobbo: Dwarsverbanden zoeken is een goed streven.

 4. 14

  Volgens mij hebben alleen de koerden en sjieten gestemd. Wel een beetje dom van die soennieten, ze waren al in de minderheid en nu helemaal. Afsplitsen die hap!

 5. 15

  Ja, dat concept van stemmen om gehoord te worden is nog niet echt doorgedrongen, maar dat komt nog wel. Als de soennieten straks mogen meepraten over de grondwet dan zal hopelijk een deel van die groep inzien dat het nog niet zo kwalijk is. Als de Amerikanen maar weggaan, want die zijn inmiddels een van de oorzaken van de voortdurende rebellie.

 6. 16

  Hoezo “concept van stemmen om gehoord te worden is nog niet echt doorgedrongen” , het percentage stemmers stijgt ver boven de Europese uit.

  En dan weer zo’n “de Amerikanen moeten weg” reactie, das nou roestige journalistiek.