1. 2

  damn ja, maar het ligt aan ‘De Standaard-tv’.

  Komt wel goed denk ik.

  Filmpje toont een jo,gedame die uiterst enthousiast een vrouw uit een daklozencenum heeft opgevist en haar een snelcursus catwalk aanleert. De winnares krijgt 1 jaar lang wonen in een huis.

  Zwevend tussen kitsch en ontroering, maar sinds Obama mag dat weer.

 2. 6

  De gelijkenis tussen haute couture modellen en heroineverslaafden was elke heteroseksuele man allang duidelijk, begint dat nu ook tot de modewereld door te dringen?

 3. 8

  “Let me show you Derelicte. It is a fashion, a way of life inspired by the very homeless, the vagrants, the crack whores that make this wonderful city so unique.”

 4. 9

  @7, Crachat: Het is de teken des tijds. Alles kan, als je het maar wilt en niet achterover kijkt om de achtergeblevenen te aanschouwen die evenveel proberen maar het niet halen. En ondertussen bouwen wij er een spectakel en show omheen en pompen de ingeblikte feel-good factor het vertrek binnen. Kots, kots en nog eens kots.

 5. 10

  yop, de rot zit er aan de kern in, en niemand die zich structureel zorgen maakt of maakte. Kots 3x.
  Mara als je het filmpje ziet zie je ook het heruitvinden van oprechtheid. De Misske gaat zelf een wondere wereld van duisternis tegemoet mogen we wrang hopen, en er is nog altijd dat ene feit: niets doen is erger. Een misske is niet bij machte de beurs ineen te doen storten.
  Ze kan wel de misskes verkiezing uithollen.

  Altijd het verhaal van groot en klein beeld: groot beeld doet braken, klein beeld geeft in dit geval hoop.
  Zij lijkt het adadgium van enkel bezielde mensen te hebben overgenomen: als je de wereld wil verbeteren, begin bij jezelf.

  Hier is ieder geval géén Peter R. de Vries aan het werk, integendeel. Het wordt enkel als een nieuwsitem gebracht, niet als een show of whatever.

  Ik stel voor even af te wachten tot de Standaard of Sargasso het item kan tonen, en dan querellen we verder?

 6. 12

  Helemaal eens met #9 (al die reality onzin is ernstige pollutie + alle vormen verkiezingen worden tot spektakel pageants gedegradeerd) èn eens met #10. Vandaar m’n linktip.

  Qua tonen : klikmelink.

 7. 13

  ik zou de Panhandlers en Aline Duportail niet zo ver van elkaar plaatsen. Wellicht is een ander sociaal uitgangspunt en een mate van cynisme/optimisme verantwoordelijk voor hun verschillende aanpak.

 8. 15

  het is hier met wets chantal ik zou toch maar voorzichtig zijn met je uitspraken ik ben zeker niet opgepikt foei bemoei je met je eigen leven het is een prachtig initiatief voor een keer dat we aandacht krijgen chantal