1. 1

  Dit is toch werkelijk ongelovelijk. Dat mens is politiek redactrice van een Vlaamse kwaliteitskrant! Wie anders dan Liesbeth van Impe zelf is er verantwoordelijk voor het gebrek aan inhoud van haar werk? Die partijen hebben verkiezingsprogramma’s. Stel ze daar vragen over en schrijf het antwoord in je krant. Meer dan dat is het niet.

 2. 2

  Dat gebeurt in de Morgen, Kale Kip.
  Je schiet op de boodschapper.
  Nergens in de Morgen vind je poppy flutty shitty joernalistiek.
  Overigens in ongelofelijk met een f.

 3. 4

  @crachat:

  Hoppa, pontificaal op de frontpage van de Morgen:

  “Zus van Didier Reynders onder vuur wegens Facebook”Link

  “Sp.a-ministers die portefeuille willen zijn lomp en dom”Link

  Ik weet niet wat jouw definitie van poppy flutty shitty joernalistiek is, maar de mijne komt hier heel dicht bij in de buurt.

 4. 5

  Goed vergelijken, kale Kip.
  Zonder je meteen van biased-dom te willen beschuldigen, maar als in het door en door corrupte Wallonië een zuster van dè liberale frontman ‘ik haat de socialisten want zij zijn corrupt’ Reynders naast heur potteke pist, is dat nieuws, geen riooljournalistiek. Die zus is namelijk topmagistraat, en geeft zomaar haar politieke voorkeur weg. In een 3machtendemocratie is dat ongehoord.

  Wat u in uw tweede opmerking wil aantonen weet ik niet, maar het geeft -voor de kenner, iets wat ik ondertussen mag aannemen u hoegenaamd niet bent- de breuklijn weer tussen de oude socialisten van de sp-a, en de nieuwe.
  Het citaat is een dolk in de rug van elke vlaamse socialist van onder de 40, en is het grootste nieuws uit die partij deze week.

  Als u verder wil gaan met citaatjes uit te lichten en daar een stelling op te willen bouwen, wens ik u veel geluk in uw leven.

  En, tja, soms wil wel eens langer antwoorden. Het zal de vrolijke afdronk van deze dag wel zijn.
  Vergelijkt u eens tv met een krant? Hoewel sommige van die laatsten erg proberen het medium tv bij te benen – als ik, kabelloos, voor een keertje op een fernsehen verkiezingsprogram terechtkom, dan draait mijn maag om vanwege zoveel aperte en tegen de borst stuitende achterlijkheid.
  Zelfs de domste krant verlaagt niet alles tot het niveau van een 10jarige.

  Kies dus gewoon wat beters in het vervolg, om tegen te ageren.

 5. 6

  Sorry Crachàt, ik wist niet dat je kwaad werd. Of ik een kenner ben weet ik niet, ik ga mezelf in elk geval zo niet noemen.

  Kijk, waar het in het stuk van Liesbeth van Impe volgens mij over ging, was dat het in de berichtgeving over de verkiezingen niet over inhoudelijke thema’s gaat. Dat een vaag thema als “betrouwbaarheid” de hele discussie opslokt.

  Nou blijkt dat de enige twee verkiezingsstukken die Van Impe’s eigen krant op de frontpage zet inderdaad nauwelijks ingaan op standpunten of de visie van partijen op de toekomst van het land. Natuurlijk is het leuk dat de SP-A’ers weer eens ruziend over straat rollen en dat de MR ook niet heilig is, maar dan gaat het nog altijd niet over de standpunten en visie.

  Als Van Impe dat nou zo’n heel groot probleem vindt en dat vindt ze blijkbaar, dan snap ik niet waarom ze niet gewoon eens een artikel schrijft dat wel recht doet aan waar het in de verkiezingen over gaat. Als zij het niet doet, wie dan wel? Aan geklaag over de kwaliteit van je eigen berichtgeving heeft een krantenlezer volgens mij niet bijzonder veel.

 6. 7

  Maar dat gebeurt toch, Kale Kip?
  Uittentreure wordt er gespit en gedelft in de programma’s van de partijen, zelfs al bestaan die niet, om er feiten uit te halen.
  Het is een verwijt van de sp-a bijvoorbeeld; eigen mensen spreken schande van het gebrek aan inhoud.

  Ik heb wellicht te heftig gereageerd, maar als werkelijk èlk politicus er geen enkele graat meer in ziet om in elk flutspelletje mee te willen doen, dan werkt die houding uitermate onproductief. Dieptepunt moet wel zijn Bert Anciaux die ergens beestenurine gaat drinken in een dol programma.

  Feit is dat de Morgen er, samen met Knack en een beetje de Standaard bijzonder goed uitkomt, daar waar anderen wèl meesurfen op de kleuterdemocartiegolf.