Het Verhaal | Neêrlands grootste staatsman ooit

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

INTERVIEW - Voor de boekenpodcast Het verhaal praat Monique Huijdink met schrijvers over hun boek, in deze aflevering met Machiel Bosman over De roofkoning, Prins Willem III en de invasie van Engeland.

Prins Willem III van Oranje (1650-1702) is volgens Machiel Bosman de grootste staatsman die Nederland heeft voortgebracht. Zijn erfenis, die vooral in Engeland ligt, is van mondiaal belang. Hij stond aan de basis van de westerse constitutionele monarchie, en van twee eeuwen Britse wereldhegemonie.

Deze podcast is ook te beluisteren via iTunes, Hebban & Stitcher.

Machiel Bosman is historicus en schrijft geschiedenis vermomd als literatuur. Met zijn boek Elisabeth de Flines werd hij in 2008 genomineerd voor de AKO Literatuurprijs en de Libris Geschiedenis Prijs. Dit boek, De roofkoning, is eveneens genomineerd voor de Libris Geschiedenis Prijs.

Donaties
Deze boekenpodcast wordt gemaakt in eigen beheer en krijgt subsidie noch sponsorgeld. U kunt de podcast steunen met een donatie via deze link. Alvast hartelijk dank voor uw bijdrage!
 


Monique Huijdink is tekstschrijver. Ze heeft tevens een thriller op haar naam staan over de intriges achter de schermen van de Tour de France.

Reacties (2)

#1 Henk van S tot S

Ik maak bezwaar tegen de “Grootste Staatsman”:

”Roofkoning” klopt wel!

Waar het “Grootste Staatsmannen” betreft, gaat mijn voorkeur meer uit naar:
Mahatma Gandhi.

Maar het is natuurlijk maar wat iemand onder “groots” verstaat.

  • Volgende discussie
#2 kneistonie

Ik moet hier niets over gaan zeggen. Want weer een schrijver die een Koning van Catoren neerkwast uit die dikke boeken die demense absoluut niet meer willen lezen.

  • Vorige discussie