Verdonk beschoten

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

De werkkamer van minister Verdonk (Vreemdelingenzaken en Integratie) in Den Haag is beschoten, zo meldde RTL nieuws gisteravond. De minister was op dat moment niet aanwezig. De beschieting zou tevens de reden zijn waarom zij woensdag op de herdenking van de dood van Theo van Gogh een kogelvrij vest droeg.

Verdonk krijgt al een tijdje persoonlijke bewaking en er zijn verschillende incidenten geweest waarbij ze bedreigd is.

Allemaal gevolgen van haar houding en hardvochtig beleid. Terwijl het volgens mij best mogelijk is vanuit deze moeilijke post positivisme en optimisme uit te stralen. Daar zouden we iemand als Jan Pronk veel beter kunnen gebruiken. Of is Verdonk slechts een poppetje dat door de regering is ingezet om haar beleid uit te dragen en moeten we haar niks kwalijk nemen?

Updeet: Toch niet beschoten dus… Zelfmoordmus?

Reacties (7)

#1 Packet Storm

Jan “Ja, nog meer geld naar Afrika” Pronk?
Dat is nou niet echt iemand die ik op die positie wil.
Je hebt een beleid wat is uitgestippeld en dat moet uitgevoerd worden.
Ik vind haar perfect voor wat ze nu doet. Ze durft de confrontatie aan te gaan.

 • Volgende discussie
#2 Joost

Tja zo ken ik er nog wel meer, Theo is dood omdat hij moslims te veel beledigde. Er zit een flink waardeoordeel in je stukje, TT, lijkt een beetje op “eigen schuld, dikke bult”.

Ik ben het totaal oneens met haar beleid, en zie haar liever vandaag dan morgen vertrekken.

Maar wat denk je ermee op te schieten haar te vermoorden/bedreigen? Denk je dat haar opvolger dan een ander beleid gaat voeren? Het kabinet als geheel is er verantwoordelijk voor, niet een individuele minister.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#3 Mark

Ik heb het stukje verdeeld in de feiten en een persoonlijke mening, lijkt me niks mis mee.

Je laatste vraag is nou juist het punt! In hoeverre is een minister aangesteld om slechts de wensen van het kabinet uit te voeren, of zelf naar oplossingen en te varen koers te zoeken! Het is in haar geval ook een PR probleem. Je kunt dezelfde maatregelen op verschillende wijze brengen, en zij komt gewoon hardvochtig over.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#4 Sjouke

“‘Ruit Verdonk waarschijnlijk niet beschoten’

Uitgegeven: 5 november 2005 20:46
DEN HAAG – Het is onwaarschijnlijk dat de beschadiging in de ruit van de werkkamer van minister Verdonk (Vreemdelingenzaken en Integratie) is veroorzaakt door een vuurwapen. Dat stelde het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) zaterdag na onderzoek van de ruit. Komende week wordt onderzocht wat de ruit dan wel beschadigde.”

Beetje voorbarig van Razende Rita.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#5 Joost

Inderdaad, niet beschoten dus. Maar misschien wel een steen? Of was het een demonstrerende vogel die een zelfmoordaanslag wilde plegen?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#6 Scalpel

Het is bekend dat de ruiten van het minsiterie nogal spiegelen, zeker als het buiten begint te schemeren. Sommige reflecties zijn zelfs voor het sterkste glas niet te bevatten.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#7 Packet Storm

Het AD had er al wel een antwoord op

 • Vorige discussie