Vaticaansatan doet een wehrmachtje

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Reacties (8)

#1 HansR

Dit zegt genoeg.
De historische continuïteit.

 • Volgende discussie
#2 HansR

Opmerkelijk zo weinig mensen als zich zorgen maken over de restauratie van het Vaticaan als machtsfactor.

(het gebruik van de termen als vaticaansatan helpt daar bij)

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#3 Klaplong

Even voor de duidelijkheid, HansR is expert op het gebied van internationale betrekking. Houdt zijn vakliteratuur nauwgezet bij en wéét daarom dat niemand zich druk maakt over de restauratie van het Vaticaan als machtsfactor.

(ironisch bedoeld uiteraard)

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#4 HansR

Even voor de duidelijkheid, Klaplong weet precies wie HansR is, wat hij denkt en wat hij doet. Klaplong is zo goed dat hij ook precies de vakliteratuur bijhoudt en dus kan zeggen wat hij zegt in #3.

Uiteraard is ook dit commentaar volstrekt ironisch bedoeld maar heb je per ongeluk ook een linkje naar die literatuur dat men in de internationale betrekkingen het Vaticaan nauwkeurig in het oog houdt @Klaplong? Of ben jij eigenlijk een hoge piet op het MvBz en mag je niet uit de school klappen?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#5 klaplong

Ik weet voldoende om te weten dat ik weinig weet. Binnen dat kleine beetje dát ik weet, zo onder andere uit literatuur, lezingen en colleges, weet ik dat er wel degelijk aandacht wordt besteed aan de (al of niet veranderende) machtspositie van het Vaticaan.

Zélfs de informatie die ik heb betrokken uit gewone, mainstream dag en weekbladen, ondersteunt dat idee.

Dat laatste was ook de reden dat bij mij een vraagteken rees bij het lezen van jouw comment. Want wil je zo’n uitspraak doen, dan moet je ook het idee hebben dat je die uitspraak kán doen. Je moet dus het vermoeden hebben dat je een redelijk beeld hebt van wat er zoal gezegd wordt.
Neem ik echter het standpunt in van de minimaal geinformeerde leek, dan heb ik nog steeds het idee dat je zelfs vanuit dat standpunt niet de uitspraak kan doen die jij doet, tenminste niet als je hem enigszins serieus bedoelde.

Misschien kan je beginnen met het lezen van de buitenland pagina’s van de NRC? Linkje? http://www.nrc.nl

Anders een mooi abonnementje op Economist?

En nee, ik houd geen database bij van linkjes naar hetgeen ik op papier heb gelezen, voor het geval dat ik een persoon heb gewezen op zijn ongeïnformeerde standpunt.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#6 Yevgeny Podorkin

“In oktober stelde Benedictus de zaligverklaring van Pius XII, die door Joodse organisaties wordt verweten dat hij de uitroeiing van joden oogluikend toestond, nog uit om de goede relatie niet te verstoren. Jaja. En dan “The Vatican under power of satan” Williamson gaan rehabiliteren net na een bloedig intermezzo in Gaza?…

O, maar nu begreep ik het ook.

Lees vaak meteen door als ik ze (holocaustontkenners) tegenkom maar die noot is (in tegenstelling tot 9/11) heel simpel met bewijzen te kraken. Zo kan sinds 2004 het publiek het bedrijfsarchief van Topf & Söhne (zeer gedetailleerde beschrijvingen en tekeningen van de verbrandingsovens) consulteren en zijn eind 2008 in een Berlijns appartement 28 oorspronkelijke bouwplannen van gaskamers daterend van 1941 tot 1944 uit Auswitch teruggevonden voorzien van handtekeningen van SS en initialen van Himmler (met tekeningen van door Topf & Sohne geleverde verbrandingsovens). Het is deze vondst die onomstotelijk het systematisch geplande karakter van de genocide bewijst. Enige tijd terug nog docu op WDR over geweest.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#7 HansR

@5
Je toontje is iets te kleinerend om verder te discussieren klappie.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#8 mescaline

Aha, nu dan eindelijk het dubbelpaar naast elkaar. (6) Was al bang dat ik nu overeenkomsten zag die er niet waren.

Intressante vondst YP, op de WDR. Het is ongetwijfeld uit te duiden, YP, maar hoe verklaar je nou de initialen van Himmler op die tekeningen. Welke gek krijgt het in ze harsens om zijn naamletters in het wilde weg op die papieren te zetten. Of was het een soort besluitenlijstje met parafen o.i.d.

 • Vorige discussie