V.S. moet voorbeeld volgen van Neerlands open diplomatie?

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

V.S. moet voorbeeld volgen van Neerlands open diplomatie?

Zo hebben de VS de Arabische opstand niet goed zien aankomen, doordat ze teveel met regeringen spreken en te weinig luisteren. Van belang is niet alleen zelf te twitteren en te facebooken, maar vooral ook tweets en Facebookpagina’s te volgen en te lezen“.

Zegt voormalig VS-ambassadeur in Nederland en hoogleraar culturele diplomatie prof. Cynthia Schneider. Ze prijst Nederland om zijn cultuur- en public diplomacy beleid.

Beseft ze wel dat je op Twitter de minister-president wel kan volgen, maar dat hij jou nooit volgt? En zullen we nooit meer een cablegate nodig hebben om de diplomatiek correspondentie te volgen?

Reacties (4)

#1 Hein

Ambassadeurs zijn ook politici. Het is gewoon een complimentje om een beetje goodwill te creëren. In de diplomatieke post staat wat ze écht vinden.

Natuurlijk hadden de VS de Arabische revoluties zien aankomen, de CIA is nog steeds heel goed in hun werk.

  • Volgende discussie
#2 Bismarck

Begrijp ik nu dat Rutte de Arabische opstand wel goed heeft zien aankomen?

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 P.J. Cokema

@Bismarck: LOL ;-)

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#4 Bismarck

@3: Ik vroeg het me gewoon af, want dan snap ik niet waarom HMS Tromp langs gestuurd moest worden en er meerdere keren (ja de mislukte vlucht was niet de eerste!) mensen met helikopter uit Libië gehaald moesten worden. In gedachten nemend dat Rutte de situatie al maanden zag aankomen kan dat alleen maar betekenen dat hij opzettelijk die mensen heeft laten zitten tot ze met stoere rescuemissions opgehaald moesten worden, ik speculeer dan even door met het oog prestigegewin om de provinciale staten verkiezingen te beïnvloeden.

  • Vorige discussie