Uruzgan wordt steeds onrustiger

De Taliban heeft haar posities in Uruzgan de afgelopen tijd versterkt. Maar dit hoeft nog niet te betekenen dat de Taliban daadwerkelijk sterker zijn geworden. Volgens de Amerikaanse Generaal Eikenberry profiteren ze wellicht van de zwakte van de Afghaanse autoriteiten, waardoor ze hun invloed kunnen uitbreiden.
Kan iemand mij uitleggen wat het verschil is?

Zo kunnen onze jongens als het meezit straks toch nog mooi gebruik maken van hun gepantserde slaapzalen.

  1. 2

    Het verschil: De Taliban is niet noodzakelijkerwijs sterker geworden, de autoriteiten kunnen verzwakt zijn. Resultaat is het zelfde (fuck they’re winning), maar het stelt de aldaar gelegerde
    Amerikaantjes gerust dat de Taliban niet in sterkte, grootte, kracht (geef het een naam) is gegroeid. De Bush-methode dus; formuleer het anders en strooi rijkelijk met lulkoekjes, zo kun je een vrachtauto vol zand kwijt in de ogen van je toehoorders.

  2. 3

    Waarom wordt de legitimiteit van ‘onze jongens’ eigenlijk niet aan de kijk gesteld. Wat doen ze daar eigenlijk. Onlangs werd toch toegegeven dat bestrijding van drugs de prioriteit heeft. Zogenaamd om de ‘bevolking’ te helpen. Maar de bevolking leeft van de opium-productie. ‘Onze jongens’ zijn achter het Bush-karretje gespannen. Grootste afzetmarkt van opium = ? Ja dus, de USA. En verder; er wordt maar gesproken over de Taliban maar er is daar sprake van vele andere groeperingen die hun eigen terreur uitoefenen. Gemakkelijk om alles onder ‘Taliban’ te scharen.