1. 3

  schuld van Bush ;)

  Ik ben voor de Palestijn die gewoon wil leven zonder steeds maar achterom te kijken. Wat ik hoor betreedt men (kerels) een pad op een zwaard met blote voeten.

  p.s: In sommige nomaden-landen (inuits/bedouinen o.a.) plaats men een zwaard met geur in het ijs/zand..de prooi likt, snijdt zijn/haar tong en proeft het bloed..en likt en likt en gaat dood ter plekke.

 2. 4

  Zo. Hamas heeft een succesvolle greep naar de macht gedaan in Gaza:

  http://www.volkskrant.nl/buitenland/article434997.ece/Hamas_doet_greep_naar_macht_in_Gaza

  Het hoofdkwartier van de aan Abbas getrouwe troepen in Noord-Gaza is na zonsondergang ingenomen door Hamas-strijders, die het gebouw met tweehonderd man hadden omsingeld en onophoudelijk bestookten met mortiergranaten. De opgeroepen versterkingen voor de door de seculiere Fatah-partij gedomineerde veiligheidstroepen wisten het hoofdkwartier niet te bereiken. Het midden en noorden van de Gazastrook lijkt zodoende stevig in handen van de Hamas-militie, die het gebied met controleposten afschermt.

  PS: In mijn achterhoofd heb ik de uitspraak van een islamist, een tijd terug gehoord: “One man, one vote, one time”.

 3. 7

  Ja..de vijand..dat begrip, mens tegen mens (de mannen).

  Wellicht vindt je aardig om te lezen. Het zwaard verhaal wordt te pas en onpas misbruikt om mensen aan te zetten tot likken, zoals je link in het NRC.