Uitslagen voorverkiezing New Hampshire

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Reacties (4)

#1 heidekonijn

Complottheorie? Mmhh, eens kijken door de Republikeinse bril :
– Welke Democrat maakt het meeste kans om de zoveel mogelijk stemmen te krijgen over de partijgrenzen heen en de Presidentsverkiezingen te winnen : Clinton. Target acquired.
– Hoe zorgen we ervoor dat Clinton niet door de Democrats als kandidate wordt voorgesteld? Door een kandidaat mee te laten doen die de Democrat kiezer beter aanspreekt dan zij : Obama. Countermeasures launched.
– Hoe kunnen we zelf de verkiezingen winnen? Door een kandidaat naar voren te schuiven die vertrouwd genoeg overkomt, en Obama als een radicaal gaat doen uitschijnen. Daar heeft het stemmende publiek nu wel genoeg van. Enter Mc Cain.

En verassing, de volgende pres is weer een Republican.

  • Volgende discussie
#2 MeneerTim

McCain gaat niet winnen. Hij doet het altijd goed in New Hampshire, maar daarna zakt hij in. Net als de vorige primaries. De tijd van Guiliani komt nog, die heeft al zijn kaarten op de latere staten gezet.

En waarom zou Clinton het beter doen dan Obama in de strijd tegen de Republikeinen? Dat kan iedereen wel roepen, maar waarom zou dat zo zijn?

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 heidekonijn

@2.
Dat lijkt logischerwijze te kunnen zijn omdat
a. Clinton de status quo vertegenwoordigd (mensen zijn over het algemeen niet erg in hun nopjes met verandering, tenzij er niets meer te eten valt)
b. Obama kan worden voorgesteld als ietwat niet-amerikaans via de Kenia-link.
c. Obama -shock, horror- een donkere huidskleur heeft. Like it or not, een deel van het stemmende publiek zou daar wel eens moeite me kunnen hebben. En niet eens alleen blanken.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#4 Bismarck

Aan die ene complot-link kun je ook wel wat anders zien (en meteen het complot onthoaxen):
Obama won in meer gemeentes. Dat kan alleen verklaard worden uit het feit dat Clinton dus in de grotere gemeentes meer aanhang heeft dan Obama (anders kan ze niet toch meer stemmen krijgen). Zou het misschien zo kunnen zijn dat er in de kleinere gemeentes vaker handmatig geteld wordt en in de grotere gemeentes vaker met machines?

  • Vorige discussie